search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:37
MENU CLOSE

«Μάχη» στη Βουλή: Στην ολομέλεια η υπόθεση των συνομιλιών Καμμένου-Γιαννουσάκη

25.09.2017 05:14
Στο επίκεντρο της Εξεταστικής το ΚΕΕΛΠΝΟ  - Media
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την πρόταση που κατέθεσαν, τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, και ειδικότερα για τις επαφές του κ. Καμμένου με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή ισοβίου καθείρξεως Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.

Καμμένος: Κατασκευασμένα ψέματα  

Για εις βάρος του κατασκευασμένα ψέματα μίλησε ο Πάνος Καμμένος απαντώντας στα πρόσφατα δημοσιεύματα και τις επικρίσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης για το ταξίδι στο Λονδίνο. Για την επίμαχη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε και τον δείχνει μπροστά από τραπέζι ρουλέτας στο Λονδίνο ο Πάνος Καμμένος είπε ότι πρόκειται για μια αίθουσα σε ένα κλαμπ στο οποίο είχε πρωτοπάει το 1994 μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο. «Έχει μια αίθουσα για να βλέπεις αγώνες, έχει εστιατόριο και μπαρ για να περνάς κάποιες ώρες. Τώρα αν βρέθηκε στα πλαίσια της παρακολούθησης να με βγάλουν μπροστά στη ρουλέτα, δεν παίζω με τα λεφτά του ελληνικού λαού» τόνισε ο υπουργός Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος για την διαμόνη του στην βρετανική πρωτεύουσα σημείωσε πως πρόκειται για κατασκευασμένο ψέμα λέγοντας «έχω τη δυνατότητα να πληρώνω από την τσέπη μου τα ξενοδοχεία μου και τα έξοδά μου όταν πηγαίνω σε ταξίδια στο εξωτερικό και συνοδεύομαι με τη σύζυγό μου». 

Σφοδρή επίθεση Θεοδωράκη κατά Καμμένου 

Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ο κ.Καμμένος συνεργάσθηκε – και είναι γνωστό – με τον Γεωργαλά, τον Γκέμπελς της χούντας. Και έχτισε την πολιτική του καριέρα πλασάροντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας με κορυφαία, ότι πίσω από την 17Ν ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Καθένας έχει το δικαίωμα να δαπανά τα χρήματα του όπως νομίζει. Αρκεί να μην είναι χρήματα του κράτους και να μην προέρχονται από άγνωστα πορτοφόλια» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τον τρόπο ζωής του υπουργού Άμυνας. «Η ιστορία δεν θα γράψει τις δήθεν αντισυμβατικές κορώνες στα παράθυρα του κ. Καμμένου αλλά θα γράψει ότι κυβερνήσατε αγκαζέ με την έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ακόμη πως «έγκριτοι συνταγματολόγοι και καθηγητές νομικής, χωρίς να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, είναι κατηγορηματικοί: Οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορούν να μιλούν με κατηγορούμενους πόσο μάλλον με καταδικασμένους σε ισόβια». 

Γεννηματά: Δεν είναι άλλη μια «ψεκασμένη» ιστορία

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά η υπόθεση που συζητά σήμερα η Βουλή «θα μπορούσε να είναι άλλη μια “ψεκασμένη” ιστορία αν δεν αποτελούσε ωμή παρέμβαση υπουργού, σε μια υπόθεση ανοικτή, εκκρεμή ενώπιον της Δικαιοσύνης». Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα ότι κανείς μα κανείς, όποιος και αν είναι, όπως είπε, δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων. «Γιατί αν και πάλι δεν το κάνετε, τότε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν την θέλετε, γιατί φοβάσθε τις αποκαλύψεις για την “Κόπρο του Αυγεία” που είναι μαζεμένη στην αυλή σας». Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πάντως ότι «αν και δεν υιοθετούμε ορισμένα σημεία του σκεπτικού της πρότασης της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί είναι μια υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες που πλήττουν το κύρος της Πολιτείας». 

Κουτσούμπας: Σκιές που πλήττουν την δικαστική έρευνα

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας αν και όπως τόνισε δεν συμφωνεί με το σκεπτικό της πρότασης της ΝΔ. Σημείωσε ότι αποτελεί «άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς και είναι άλλο η εμπλοκή ενός υπουργού, και μάλιστα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας». Ανέφερε μάλιστα πως υπαρχει «πλειοδοσία για σύσταση τέτοιων επιτροπών ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως σε περιόδους που συμφωνούν σε ουσιώδη θέματα». 

Λεβέντης: Να έρθει ο Καμμένος να ψηφίσει υπέρ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του ανέφερε πως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «πρέπει να έρθει ο ίδιος και να ψηφίσει υπέρ. Όταν υπάρχει στίγμα κατά κάποιου λύση δεν είναι να κρυφτεί πίσω από ένα 153. Διαφορετικά αν κρυφτεί πίσω από το 153 μην νομίζει ότι θα έχει αποδοθεί καθαρός». 

Κοντονής: Η δικαιοσύνη απεφάνθη οριστικά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν ως οφείλουν κριτική στην κυβέρνηση αλλά να μην σύρονται πίσω από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Μη χτίζετε παλάτια στην άμμο, διότι η δικαιοσύνη απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα επί του θέματος και έθεσε στο αρχείο τη μήνυση του ισοβίτη Γιαννουσάκη» είπε χαρακτηριστικά. ο Στ. Κοντονής. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ηθικής τάξης για έναν υπουργό που επιχείρησε να ρίξει φως και να συνδράμει το έργο της δικαιοσύνης» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης 

Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι ανόητοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια

Για ένα ευρύτερο σχέδιο κάποιων να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή της χώρας και να προκαταλάβουν και να χειραγωγήσουν της Δικαιοσύνη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. «Κάποιοι ανόητοι θερμοκέφαλοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως δήλωσε «δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής». 

Θεοχαρόπουλος: Η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι παιχνίδι της ρουλέτας

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας. «Κουκουλώνει τις αντιθεσμικές ενέργειες του συγκυβερνήτη του που θυμίζουν παρακράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως δήλωσε ο Θ. Θεοχαρόπουλος για τον υπουργό Άμυνας «είναι επικίνδυνος για τη χώρα, η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι παιχνίδι της ρουλέτας αλλά απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα». 

«Η εμπλοκή του κ. Καμμένου αποτελεί ευθύτατη απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο δικαιοσύνης» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Ν. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση. Ο βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε αν ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός και ποιος ήταν ο βαθμός εμπλοκής του υπουργού Δικαιοσύνης. 

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να καταψηφίσει την πρότασή μας. Αναθεωρήστε. Κινδυνεύετε να μετατραπείτε σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης» σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος. 
 
Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκεύοπουλος τόνισε ότι «η νομοθεσία προβλέπει ότι προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία δικαιολογείται ακόμη και έγκλημα, πόσο μάλλον ένα τηλέφωνο, το οποίο δεν είναι εγκληματικό». Σύμφωνα με τον ίδιο ο στόχος της ΝΔ είναι να επιφέρει πλήγμα στον υπουργό Άμυνας, αδιαφορώντας για το αν η πρότασή της βοηθάει στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ή όχι. 
 
«Την αντιπολίτευση δεν την ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης αλλά αν ένα τηλεφώνημα  είναι comme il faut» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Παρασκευόπουλος. 
 
Για σκηνικό παρακράτους έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου. «Πόσο άλλο η παρακμή αυτού του καθεστώτος και η υπονόμευση των θεσμών, θα δείχνουν ότι η κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, έχει γίνει καθημερινή πρακτική; Αυτές οι μέθοδοι, είναι μέθοδοι παρακράτους. Πάντως δεν θυμίζουν ευρωπαϊκή χώρα, όταν εισαγγελείς μπαίνουν σχεδόν κρυφά σε φυλακές, τα μεσάνυχτα για να πάρουν κατάθεση από κρατουμένους». 
 
Και απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης ανέφερε ότι «οι ευθύνες είναι υπαρκτές όσο και αν προσπαθήσετε να συγκαλύψετε το σκάνδαλο. Όσο και αν πιέζετε τους βουλευτές να σας κλείσουν τα μάτια μπροστά στην ψήφο τους». 
 
Όπως τόνισε ο Θ. Παπαθεοδώρου «τώρα ξέρουν όλοι ότι ο πρωθυπουργός δεν διάλεξε απλά ένα εταίρο με αντιθεσμικές συμπεριφορές για συγκυβέρνηση, αλλά επέλεξε να κολυμπήσει μαζί του στα μολυσμένα νερά του καθεστωτικού παρακράτους και όταν χρειάζεται να τον καλύπτει με πλήρη συνείδηση αυτού που κάνει. Θα συνεχίσει,  πλέον με την συναίνεσή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να υποδουλώνει το όποιο αριστερό άλλοθι σας έχει απομείνει στην προστασία του κου Καμμένου». 
 
Για «παράξενες» επαφές, που δημιουργούν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ι. Δελλής. Σημείωσε μάλιστα ότι το κόμμα του είναι θετικό στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, παρότι δεν συμφωνεί με το σκεπτικό της απόφασης. 
 
«Θέλουμε να αξιοποιηθεί κάθε μέσο για την διαλεύκανση» ανέφερε. Πρόσθεσε μάλιστα πως «και αυτή η κυβέρνηση παίρνει κανονικά μέρος στις άγριες επιχειρηματικές  κόντρες, παρά τα μεγάλα λόγια ενάντια στη διαφθορά και την διαπλοκή». 
 
Για υπαγορευμένα δημοσιεύματα έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης, μιλώντας για θεσμική παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. «Πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ το φαινόμενο της ποινικοποίησης του αυτονόητου;», σημείωσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πως εμπλέκεται ο Πάνος Καμμένος; Που το πάτε; Δεν έχετε στοιχεία για να προσδώσετε ποινικά κολάσιμες πράξεις στον Πάνο Καμμένο», ανέφερε. 
 
Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης σημείωσε πως« είμαστε πάντα υπέρ της διερεύνησης οποιονδήποτε στοιχείων καταδεικνύουν έκνομες πράξεις, αλλά αν θα στηρίξουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα φανεί από την διάρκεια της συζήτησης και αν πειστούμε ότι πρέπει να γίνει». 
 
Σύμφωνα με τον Γιώργο Αμυρά του Ποταμιού πρέπει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης να βγουν στο φως. «Πόσες φορές έχουμε ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να το λέει. Πόσες φορές έχουμε ακούσει τους Τσίπρα-Καμμένο να κατηγορούν το παλαιοκομματικό σύστημα για συγκάλυψη των πεπραγμένων του;» σημείωσε ο Γ. Αμυράς. 
 
«Η διάκριση των εξουσιών έχει γίνει λάστιχο στην υπόθεση Καμμένου», τόνισε ενώ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Πάνο Καμμένο σε καζίνο του Λονδίνου ανέφερε με σκωπτική διάθεση πως «έχω ευχάριστα νέα για τον υπουργό». Όπως είπε ο υπουργός «δεν χρειάζεται να επισκέπτεται το βροχερό Λονδίνο, αφού με απόφαση της κυβέρνησής του επιτρέπεται να ανοίξουν καζίνο σε όλη τη χώρα, με μόνο περιορισμό να είναι κάποιος άνω των 18 ετών» και ευχήθηκε μπόλικη δόση ειρωνείας «καλά κέρδη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50