search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Διαφωνίες με «παράθυρο» υπερψήφισης από Κατσίκη του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλου

28.09.2017 11:57
Κατσίκης: Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση - Media

 

«Το νομοσχέδιο προκαλεί ένα ακόμα ψυχολογικό σοκ στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης στην συζήτηση του νομοσχεδίου περί ταυτότητας φύλου καταθέτοντας τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του παρόλο που το κόμμα του τάχθηκε επί της αρχής υπέρ του νομοθετήματος. 

«Ως βουλευτής εκφράζω την ανησυχία μου και δηλώνω τη διαφωνία μου με όσα προτείνονται» σημείωσε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε μάλιστα πως με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ελλοχεύει ο κίνδυνος να «αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους» και ο «αθλητισμός», κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Αγιο Ορος. Και σημείωσε ακόμη ότι ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου «εκφράζω την ανησυχία μου και τις ενστάσεις μου για τις συνέπειες που θα  έχουν στο μέλλον οι διατάξεις που τώρα συζητάμε». Όπως δήλωσε ο ίδιος «δεν αντιτίθεμαι στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά μέχρι το σημείο της πλήρους νομικής αναγνώρισης μεσολαβεί ένας ωκεανός». 

Ο Κώστας Κατσίκης πρότεινε, προκειμένου ρυθμίσεις του νομοσχεδίου να τύχουν θετικής αντιμετώπισης από τον ίδιο και από άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ όπως ανέφερε, στο νομοθέτημα «να γίνει προσθήκη που να επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η σύναψη γάμου, συμφώνου συμβίωσης και τεκνοθεσίας από άτομα που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή φύλου». 

Συνέχεια στην Ολομέλεια 

Η επόμενη μάχη για το νομοσχέδιο περί ταυτότητας φύλου θα δοθεί στην Ολομέλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοθέτημα εγκρίθηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι να τάσσονται υπερ. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων ενώ το καταψήφισε το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14