search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:59
MENU CLOSE

Πολεμική ανάλυση-θρίλερ: Η Β. Κορέα μπορεί να εξαφανίσει 4 εκατ. ανθρώπους με πυρηνική επίθεση

07.10.2017 12:03
Ο Κιμ «βρυχάται» και πάλι: Κατασκευάζει υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων - Media

 

 

Ειδικοί ανέλυσαν τις καταστροφικές δυνατότητες του οπλοστασίου του Κιμ Γιονγκ Ουν, φτάνοντας στο συμπεράσματα ότι ένα τέτοιο «χτύπημα» θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 3,8 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Σεούλ και το Τόκιο.

Η λεπτομερής ανάλυση του «38 North», ενός προγράμματος του Institute at Johns Hopkins School of Advanced International Studies, μιλά με συγκεκριμένους αριθμούς:  Με βάση τις πυρηνικές κεφαλές, έως και 250 κιλοτόνων, που κατέχει η Πιονγιάνγκ και δοκίμασε τον περασμένο μήνα.

Με βάση το πόσο πυκνοκατοικημένες είναι οι συγκεκριμένες περιοχές και την εμβέλεια αυτών των όπλων, ο Μάικλ Ζαγκούρουκ υπολόγισε ότι η χρήση ενός μόνο από αυτά θα μπορούσε να σκοτώσει σχεδόν 800.000 ανθρώπους στη Σεούλ και 700.000 στο Τόκιο, αναφέρει η Telegraph.

Οι τρομακτικοί αυτοί αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι, φτάνοντας σχεδόν τα 4 εκατ. νεκρούς, αν η Βόρεια Κορέα καταφέρει να εκτοξεύσει πολλαπλούς πυραύλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το τραγικό σενάριο δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες των ραδιενεργών καταλοίπων.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:58