19/10/2018 22:05:04

Σύμβουλος Κ. Μητσοτάκη: Θα μειώσουμε 1,9 δισ. τους φόρους και θα κόψουμε 2 δισ. από δαπάνες

Σύμβουλος Κ. Μητσοτάκη: Θα μειώσουμε 1,9 δισ. τους φόρους και θα κόψουμε 2 δισ. από δαπάνες - Media

 

Τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Στέλιο Πέτσα, είχε καλεσμένο η εκπομπή «Ακραίως». 

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να εξεταστεί για να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος».

«Όταν έχεις 230 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμο χρέος πρέπει να βρεις τρόπο να το λύσεις, δεν μπορεί αν κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου από το μνημόνιο τόνισε: «Εμείς λέμε ότι ντε φάκτο υπάρχει ένα τέταρτο μνημόνιο», ενώ πρόσθεσε πως «αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα θα είχαμε βγει από τα μνημόνια και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2015».

Σχετικά με το τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση, ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη τόνισε: «Θα μειώσουμε φόρους 1,9 δισ. και θα βρούμε 2 δισ. από δαπάνες», συμπληρώνοντας πως θα αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής και δεν πρόκειται περί μονομερούς ενέργειας.

Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος για τη στάση των δανειστών της χώρας σημειώνοντας: «Ποιος θα πει όχι σε ένα μείγμα πολιτικής πιο φιλικό στην ανάπτυξη;».

Σε ερώτηση αν θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία την πρόταση της κυβέρνησης για το μέρισμα διευκρίνισε πως η πρόταση είναι αόριστη και θύμισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει δική του πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.