search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:02
MENU CLOSE

Αιχμές Γεννηματά κατά Ανδρουλάκη για το σχόλιο περί «οικογενειοκρατίας»

14.11.2017 09:22
Επιστολή Γεννηματά στους πολιτικούς αρχηγούς: Το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει (PDF) - Media

 

Για χτύπημα κάτω από τη μέση έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον Σκάι, σχολιάζοντας τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη περί οικεγενειακρατίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δείχνει πως δεν θέλουν την εκλογή μου στην κεντροαριστερά», μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τοποθετήθηκε για το τι θα κάνει όσο αφορά στο κοινωνικό μέρισμα.

«Ο κόσμος μας λέει να προχωρήσουμε. Επιλέξαμε την ανανέωση, η προσπάθεια πέτυχε και προχωράμε», είπε η κυρία Γεννηματά.

Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είπε ότι πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός. «Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Αν ζητούσε ο κ. Ανδρουλάκης να μην υπάρξει δεύτερος γύρος θα το συζητούσα. Καλώ τους πολίτες που ήρθαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν και τη δεύτερη.

Απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» η κυρία Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση. 

«Είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος», είπε η κυρία Γεννηματά για να προσθέσει: «Προφανώς δε βοηθούν αυτές οι δηλώσεις. Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρχε ποτέ τζάκι της πολιτικής. Πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως πέρασαν έξι χρόνια από τη στιγμή που πέθανε ο Γιώργος Γεννηματάς για να δραστηριοποιηθεί με την πολιτική. «Δεν με αφορά ο όρος οικογενειαοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να έχει μία θέση επειδή φέρει το όνομα κάποιου», είπε.

Αναφερόμενη στη στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι στην πράξη έχει δείξει ότι δεν θέλει να είμαι εγώ αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές. «Έχουν ανησυχήσει πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Βλέπουν ότι υπάρχει ένας προοδευτικός πόλης που ισχυροποιείται», τόνισε ενώ προέβλεψε ότι στις εθνικές εκλογές θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος ο αριθμός των ψήφων που θα λάβει ο νέος πολιτικός φορέας σε σχέση με τους 210 χιλιάδες ψηφοφόρους που προσήλθαν την προηγούμενη Κυριακή. 

Για το κοινωνικό μέρισμα είπε: «Είναι ένα αντίδωρο από τα λάφυρα της υπερφολόγησης. Πρόκειται για εμπαιγμό προς τη μεσαία τάξη». Πρόσθεσε θα συζητηθεί στην Κ.Ο. αν θα το ψηφίσουν στη Βουλή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50