search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Πτεροφάλαινα πέθανε τρεις μέρες αφότου ξεβράστηκε στη Σινική Θάλασσα

15.11.2017 12:52
Πτεροφάλαινα πέθανε τρεις μέρες αφότου ξεβράστηκε στη Σινική Θάλασσα - Media

 

Nεαρή πτεροφάλαινα που είχε ξεβραστεί ζωντανή στο παραθαλάσσιο χωριό Τσιντόνγκ της ανατολικής Κίνας τη Δευτέρα, πέθανε σήμερα το πρωί καθώς δεν κατάφερε να βρει τον προσανατολισμό της.

Η πτεροφάλαινα, μήκους επτά μέτρων, βάρους 2,8 τόνων και ηλικίας έως πέντε χρόνων, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε ρηχά νερά. Πέθανε έπειτα από ώρες ενώ πάλευε να βγει από την παλίρροια που ανέβαινε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Η τοπική αστυνομία και αλιείς προσπάθησαν δύο φορές να σώσουν τη φάλαινα χρησιμοποιώντας μία βάρκα η οποία θα την κατεύθυνε προς τα βαθιά νερά.

Την Τρίτη το απόγευμα, η φάλαινα παρουσίασε σημάδια ζωής, ωστόσο ειδικοί του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Έρευνας του Τσιανγκσού προέβλεψαν ότι δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει επειδή είχε «πολλές ουλές στο σώμα της, παλιές και καινούργιες».

Υπέθεσαν μάλιστα ότι η φάλαινα είχε μία ασθένεια εξαιτίας της οποίας έχασε την ικανότητα προσανατολισμού. Τοπικοί φορείς ανακοίνωσαν ότι η νεκρή φάλαινα θα γίνει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας.

*Φωτογραφία αρχείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50