16/12/2019 04:08:18

Στη δημοσιότητα η ανταλλαγή των mails, σχετικά με το debate για την ανάδειξη του επικεφαλής της κεντροαριστεράς

Στη δημοσιότητα η ανταλλαγή των mails, σχετικά με το debate για την ανάδειξη του επικεφαλής της κεντροαριστεράς  - Media

 

Η αλληλογραφία του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά, κ. Μανόλη Όθωνα και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου, Πέτρου Σφηκάκη, δίδεται στη δημοσιότητα από τη Χαριλάου Τρικούπη, σχετικά με τη ματαίωση του debate, ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και τον κ. Ανδρουλάκη.

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά τονίζουν: «Όπως προκύπτει, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή. Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους  (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε  το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις. Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία  να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πρίν»

Το email του Μανόλη Όθωνα:

Αγαπητέ Πέτρο,

σε συνέχεια των προφορικών συνεννοήσεων που έχουν προηγηθεί σχετικά με την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Debate 2ου γύρου, μετά την αντικειμενική αδυναμία πραγματοποίησης του το βράδυ της Πέμπτης 16/11 λόγω έκτακτης κοινοβουλευτικής διαδικασίας με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, σου κοινοποιώ την παρακάτω τελική θέση μας:

Για την Παρασκευή 17/11 διατυπώσαμε τον προβληματισμό και την επιφύλαξη μας για λόγους, κυρίως,  σεβασμού της επετείου   αλλά και λόγω κινδύνου ματαίωσης του σε περίπτωση έκτακτης επικαιρότητας.

Έτσι  αντιπροτείναμε να εξεταστεί ως εναλλακτική λύση οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου 18/11.  Πρόταση που απορρίφθηκε ασυζητητί, όπως με ενημέρωσες,  από την πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη με το επιχείρημα ότι  τυχόν διεξαγωγή debate  το Σάββατο ότι θα έχει πολύ χαμηλή τηλεθέαση που θα καθιστούσε την πραγματοποίηση του περιττή.

Κατόπιν τούτων, παρά τις επιφυλάξεις μας, δεν έχουμε αντίρρηση να προγραμματισθεί το Debate για  Παρασκευή 17/11 στις 21.00 ως  η τελική και μοναδική επιλογή για την πραγματοποίηση του χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος.

Με εκτίμηση

Μανώλης Όθωνας

Δ/ντής Πολιτικού Γραφείου

Φώφης Γεννηματά

Η πλευρά Ανδρουλάκη

Κύκλοι του Νίκου Ανδρουλάκη σχολιάζοντας την απάντηση συνεργατών της Φώφης Γεννηματά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία για την μεταξύ τους τηλεμαχία τόνισαν ότι αποτελεί προσβολή προς τον Νίκο Αλιβιζάτο «να διαψεύδονται και να διαστρεβλώνονται γεγονότα τα οποία αμφότεροι επιβεβαίωσαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους».
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε στη σημερινή συνέντευξη του στα ΝΕΑ πως «παρά το κατανοητό αίτημα του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να γίνει το debate η άλλη πλευρά δεν ήθελε».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.