search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:11
MENU CLOSE

Κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια – Ανησυχία για την ενίσχυση των ανέμων

10.12.2017 16:59
Κέρκυρα: Πολλαπλές εστίες στην πυρκαγιά του Ερημίτη - Λουόμενοι εγκλωβίστηκαν σε παραλία (Photos) - Media

 

Περισσότεροι από 8.700 πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, στην Καλιφόρνια, που μαίνονται για έβδομη ημέρα κατακαίνε μεγάλες εκτάσεις σε έξι διαφορετικά μέτωπα σε όλη σχεδόν την έκταση της αμερικανικής πολιτείας.

Τουλάχιστον μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις φονικές πυρκαγιές, εκατοντάδες κτήρια έγιναν παρανάλωμα του πυρός και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Αρκετοί πάντως ήδη έχουν επιστρέψει σε αυτά, ιδίως στις περιοχές Βεντούρα και Σάντα Μπάρμπαρα, καθώς τις τελευταίς ώρες με σύμμαχο τον καιρό, οι φωτιές περιορίστηκαν.

Ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει τις επόμενες ώρες νέα αύξηση της έντασης των ανέμων από τα 65 χιλιόμετρα την ώρα που είχαν πέσει το Σάββατο στα 90, γεγονός που διατηρεί τις αμερικανικές αρχές σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Πηγή: euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:08