23/05/2019 01:14:10

ΦΠΑ στα νησιά: Ανυποχώρητοι οι δανειστές - Υποχωρεί όμως η κυβέρνηση

Παράταση έξι μηνών στον χαμηλό ΦΠΑ για πέντε νησιά του Αιγαίου - Media

Δεν δέχονται τη παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά οι δανειστές. Στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, η κυβέρνηση ζητούσε από τους θεσμούς να παραμείνει χαμηλωμένος ο ΦΠΑ, λόγω της προσφυγικής κρίσης και να βρεθούν απ'αλλού τα έσοδα για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Μετά την αρνητική στάση των δανειστών, κατά όπως όλα δείχνουν από 1/1/2018 ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στο 24%, χωρίς όμως να αποκλειστεί  μία άλλη μορφή ενίσχυσης, πιθανότατα σε οικονομική βοήθεια προς τους νησιώτες. Κάτι, που μένει να επιβεβαιωθεί με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. 

Προϋπολογισμός 

Σήμερα (Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου) ξεκινά η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ο οποίος, σύμφωνα με το προγραμματισμό της βουλής θα ψηφιστεί στις 19 Δεκεμβρίου. Μπορεί στην κυβέρνηση να είναι σίγουροι πως ο προϋπολογισμός θα περάσει «αέρα», αλλά δεν ξεχνούν να αναφέρουν πως η ψήφιση του είναι κάτι σαν «ψήφος εμπιστοσύνης». 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.