18/09/2020 13:48:37
16.11.2011

Υποκριτές και Φαρισαίοι…

Πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, είχαν ακουστεί διάφορα ονόματα που θα ήταν επιλογής του εντολοδόχου πρωθυπουργού και τα οποία θα έμπαιναν σε θέσεις - κλειδιά ώστε να προωθήσουν, χωρίς να σκέφτονται το πολιτικό κόστος, την πολιτική του.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που είχαν κυκλοφορήσει, ήταν αυτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου. Πήρε λοιπόν ο Παπαδήμος τον Αλέκο στο τηλέφωνο και του ζήτησε να τον συνδράμει στην προσπάθειά του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας! Φυσικά ο Αλέκος αρνήθηκε και έβαλαν στη θέση του τον γίγαντα Άδωνι! Ίσα κι όμοια με τον Αλέκο ο Γεωργιάδης; Δεν το θέλει ούτε... το μνημονιακό συγκρότημα του Φαλήρου!

Υποκριτές και Φαρισαίοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, μη εξαιρουμένων των δύο πολιτικών αρχηγών. Ο ένας συγκαλεί «μαϊμού» Υπουργικό Συμβούλιο με τους δικούς του λίγο πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις Παπαδήμου, ενώ ο άλλος κάνει ομιλία στους βουλευτές του με αντιπολιτευτικές κορόνες. Δηλαδή και οι δυο και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

Η κατάσταση βέβαια του Παπανδρέου είναι σχεδόν για γέλια. Υπάρχει μια κάστα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θέλει ντε και καλά να κρατήσει στο παιχνίδι τον ΓΑΠ, προκειμένου να μείνει η ίδια στα πράγματα, αγνοώντας ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που με τις συμβουλές τους τον έστειλαν αδιάβαστο. Αμετανόητοι, στον κόσμο τους, με μόνη τους επιδίωξη να μείνουν στις κομματικές καρέκλες και στους μισθούς τους (και όχι μόνο).

Σαν τις μωρές παρθένες αντέδρασαν κάποιοι – ανάμεσά τους και κανάλια και σχολιαστές εφημερίδων – στις καταγγελίες του Μπεγλίτη περί κυκλωμάτων στο υπουργείο Άμυνας, στα οποία μετέχουν στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι είναι χωμένοι μέχρι τον λαιμό στα εξοπλιστικά προγράμματα. Λες και τα άκουσαν για πρώτη φορά! Το ότι ο Μπεγλίτης τα λέει κατόπιν εορτής είναι μεν ένα θέμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν βαρύτητα οι καταγγελίες του. Κανονικά θα έπρεπε να καλέσει τον Μπεγλίτη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να δώσει ονόματα και διευθύνσεις.

Να δούμε, τουλάχιστον η ΕΣΗΕΑ – έστω για λόγους τυπικούς – θα ζητήσει έρευνα;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.