search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:58
MENU CLOSE

Πάγκαλος: Οι Σουλιώτισσες ήταν παντελώς αλβανόφωνες -Έλληνας όποιος αισθάνεται, όχι όποιος γεννήθηκε εδώ

18.12.2017 12:37
Πάγκαλος: Οι Σουλιώτισσες ήταν παντελώς αλβανόφωνες -Έλληνας όποιος αισθάνεται, όχι όποιος γεννήθηκε εδώ - Media

 

Σχόλιο με αφορμή την επέτειο του ιστορικού «Χορού του Ζαλόγγου», έκανε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, στέλνοντας μήνυμα μέσω twitter σε «γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια», όπως είπε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει Έλληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Έχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη άνθος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό λιούλιε;»

«Σαν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας, οι Σουλιώτισσες έριξαν τα βρέφη τους στον γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πώς όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες; Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01