search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:34
MENU CLOSE

Ισραηλινός υπουργός ενθαρρύνει τους διαδηλωτές – Δέκα νεκροί

01.01.2018 10:55
Προσπάθεια αποκλιμάκωσης στην Ιράν: Ελεύθεροι 440 συλληφθέντες στις τελευταίες διαδηλώσεις - Media

 

Ο Ισραηλινός υπουργός Μυστικών Υπηρεσιών Ίζραελ Κατζ ενθάρρυνε τη Δευτέρα τους Ιρανούς αντικαθεστωτικούς να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, αλλά πρόσθεσε παράλληλα πως πολιτική της χώρας του είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τεχεράνης.

«Το μόνο μπορώ να ευχηθώ είναι επιτυχία στον Ιρανικό λαό στον αγώνα του για ελευθερία και δημοκρατία», δήλωσε ο Κατζ, μιλώντας στην ραδιοφωνία των ενόπλων δυνάμεων.

«Εάν οι άνθρωποι κατορθώσουν να επιτύχουν ελευθερία και δημοκρατία, πολλοί από τους φόβους για το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή θα εξαφανισθούν», υποστήριξε.

Ερωτηθείς γιατί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προσφέρει ανοικτή στήριξη στους διαδηλωτές στο Ιράν, ο Κατζ απάντησε: «αρχή του Ισραήλ είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις» της Τεχεράνης.

Η σκληρή απάντηση του Τραμπ στην Τεχεράνη, που περιλαμβάνει και την απειλή οικονομικών κυρώσεων, έχει κλονίσει τη «φενάκη για οικονομική βελτίωση» της Ιρανικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά τη χθεσινή αιτίαση Ιρανού αξιωματούχου ότι πίσω από τα επεισόδια, που κατέληξαν στον θάνατο δύο διαδηλωτών, βρίσκονται «ξένοι πράκτορες», ο Κατζ δήλωσε, διαψεύδοντάς τις, πως αυτές είναι τυποποιημένες δηλώσεις ενός «ψευδολόγου και προπαγανδιστικού καθεστώτος».

Δέκα νεκροί στις διαδηλώσεις

Σημειώνεται ότι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις της Κυριακής στο Ιράν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Στα γεγονότα της χθεσινής νύκτας, δυστυχώς, συνολικά 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες πόλεις», ανέφερε η τηλεόραση μεταδίδοντας εικόνες από καταστροφές που προκλήθηκαν από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:34