search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:58
MENU CLOSE

«Πυρά» Αχτσιόγλου κατά ΝΔ και ΚΚΕ για την κήρυξη απεργιών

11.01.2018 18:00
Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019 - «Θα πείσουμε τους Θεσμούς για τις συντάξεις» - Media

 

Διευκρινίσεις για την ρύθμιση που αφορά την προκήρυξη απεργιών παρείχε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσίογλου κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Επιτέθηκε στην πλευρά της ΝΔ λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών ενώ απευθυνόμενη στο ΚΚΕ είπε πως «με υπερβολές και ανακρίβειες σκορπά ηττοπάθεια στους εργαζόμενους». 

Η αρμόδια υπουργός ανέφερε πως η ρύθμιση δεν αφορά πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικής ή περιφερειακής έκτασης ενώ τόνισε πως δεν αφορά επίσης στον τρόπο λήψης της απόφασης που θα συνεχίσει να λαμβάνεται με σχετική πλειοψηφία. Όπως εξήγησε η Έφη Αχτσιόγλου σε μια επιχείρηση που έχει 150 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 100 είναι εγγεγραμμένοι σε σωματείο και οι 80 οικονομικώς τακτοποιημένοι θα απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον 40 από αυτών στη γενική συνέλευση που θα καλέσει σε απεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν ψηφίσουν οι 20 υπέρ της απεργίας τότε η απεργία θα γίνει». 

«Αυτό το ΚΚΕ το θεωρεί κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας; Δεν καταλαβαίνετε ότι με τις υπερβολές και τις ανακρίβειες δημιουργείτε το αντίστροφο αποτέλεσμα και σκορπάτε ηττοπάθεια στους εργαζόμενους;» σημείωσε προς την πλευρά του ΚΚΕ η Έφη Αχτσιόγλου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΚΚΕ. Η υπουργός Εργασίας, ωστόσο, έριξε τα «βέλη» της και προς το στρατόπεδο της ΝΔ σημειώνοντας πως «η ΝΔ εξέφρασε διαφορετική πρόταση για τις απεργίες» και τονίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους κύκλους δανειστών». Σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου η ΝΔ πρότεινε «η απόφαση για απεργία να λαμβάνεται από το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών ενώ εμείς το όριο το βάζουμε στην παρουσία. Με την πρόταση της ΝΔ στο παραπάνω παράδειγμα θα έπρεπε να ψηφίσουν τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι για να προκηρυχθεί απεργία. Η πρόταση της ΝΔ ήταν η πρόταση του ΔΝΤ». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01