search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:05
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Νομοσχέδιο «Φρανκεστάιν» και μνημείο συγκεντρωτισμού

15.01.2018 17:56
Θεοδωράκης: Νομοσχέδιο «Φρανκεστάιν» και μνημείο συγκεντρωτισμού  - Media

 

Για ένα νομοσχέδιο «Φρανκεστάιν» και ένα «μνημείο συγκεκντρωτισμού» έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τοποθέτηση του στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. «Σε 4 ημέρες έπρεπε να συζητήσουμε 400 άρθρα, 1.304 σελίδες, 100 υπουργικές αποφάσεις, 12 Υπουργεία. Περάστε-ψηφίστε-τελειώσατε», ανέφερε σχολιάζοντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση να νομοθετήσει ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

«Υποτίθεται ότι το νομοσχέδιο θα είχε τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Το σχήμα που θα έχουν οι σφραγίδες των Ιατρικών Συλλόγων είναι και αυτό προαπαιτούμενο; Εκεί φτάσαμε; Το πολυνομοσχέδιο είναι μνημείο συγκεντρωτισμού. Βάλατε μέσα ότι θυμηθήκατε και ότι εκκρεμεί γιατί οι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν ευκολότερα ότι τους σερβιριστεί ως μνημονιακή υποχρέωση» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Στην έναρξη της ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο ζήτημα του Μακεδονικού λέγοντας πως «υπάρχει η αίσθηση ότι στο παρασκήνιο αυτές τις μέρες κάποιοι δουλεύουν για άλλη μια εθνική ήττα. Τι άλλες στολές θα φορέσετε κ.Καμμένε; Τις στολές του στρατού τις εξαντλήσετε. Τώρα περάσατε στα βεστιάρια των τσίρκων. Οι σκιτσογράφοι – γιατί αυτοί κυρίως ασχολούνται μαζί σας – έχουν καταγράψει 5 διαφορετικές θέσεις για το Μακεδονικό. Αλλα το πρωί άλλα το βράδυ. Άλλες τις μονές μέρες άλλες τις ζυγές». Και συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνοντας πως «το πρόβλημα είναι μεγάλο και είναι του κ.Τσίπρα. Πρέπει να λύσουμε το Μακεδονικό; Ναι! Πρέπει να συναινέσουμε σε σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία; Ναι!

Και το θέμα του ονόματος -επιτρέψτε μου- δεν είναι θέμα της Ιεραρχίας. Αφορά την κυβέρνηση και τη Βουλή. Αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν διαφωνούν οι υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών! Ο υφυπουργός Γεωργίας μπορεί να διαφωνεί. Ο υπουργός Αμύνης όμως όχι. Σκέφτεστε να αποφασίσει η Βουλή για μία σύνθετη ονομασία και ο υπουργός Αμύνης να πάει στο ΝΑΤΟ και να λέει “εγώ διαφωνώ’. Ας μην ζήσουμε και αυτόν τον εξευτελισμό». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03