15/09/2019 14:09:09

Σχεδιάστρια μόδας έραψε το σπασμένο φτερό πληγωμένης πεταλούδας! (Video)

Σχεδιάστρια μόδας έραψε το σπασμένο φτερό πληγωμένης πεταλούδας! (Video) - Media

 

Η Romy McCloskey θαύμαζε συχνά στον κήπο της πεταλούδες του είδους «μονάρχης». Πριν λίγες μέρες, όμως είδε στον κήπο της μια από αυτές τις πεταλούδες πεσμένη στο έδαφος με δύο κομμάτια των φτερών της να βρίσκονται δίπλα της. Όταν το είδε, θέλησε να βοηθήσει και να κάνει κάτι για να μπορέσει η πεταλούδα να πετάξει και πάλι.

Ως σχεδιάστρια μόδας, δεν άργησε να σκεφτεί τη λύση! Πήρε τα απαραίτητα υλικά – σύρμα, ψαλιδάκι, τσιμπιδάκι για τα φρύδια, μπατονέτες – και έραψε τα κομμένα φτερά, δίνοντας τη δυνατότητα στην πεταλούδα να πετάξει και πάλι ελεύθερη!

«Οι πεταλούδες μού θυμίζουν την μητέρα μου! Λίγο πριν πεθάνει μου είχε πει ότι κάθε φορά που θα βλέπω πεταλούδα, θα είναι αυτή!», δηλώνει η νεαρή που κατάφερε να σώσει την πεταλούδα. Η ίδια μάλιστα διαβεβαιώνει ότι πρόσεξε ιδιαιτέρως ώστε η διαδικασία να μην βλάψει την πεταλούδα και τα φτερά της.

Η πεταλούδα «μονάρχης» διανύει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αμερική και τον Καναδά όπου ζει προκειμένου να διαχειμάσει στα δάση του Μεξικού και στις ακτές της Καλιφόρνια. Μάλιστα το ταξίδι τους είναι πολύ μεγαλύτερο κι από την ίδια τους τη ζωή (η οποία διαρκεί λιγότερο από δύο μήνες), αφού στη διάρκειά του γεννιούνται τρεις με τέσσερις γενιές!

Οι πεταλούδες αυτές είναι τα μόνα έντομα που μεταναστεύουν σε θερμότερα κλίματα και στη συνέχεια επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.