search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:29
MENU CLOSE

Παρασκευή Μίχου: Μια Ελληνίδα γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν

31.01.2018 15:03
Παρασκευή Μίχου: Μια Ελληνίδα γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν - Media
 
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε σήμερα ως Γενική Διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή Μίχου, νυν Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα, την πρώτη γυναίκα που κατέχει τη θέση αυτή. Η τοποθέτησή της ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης συνεργασίας του προέδρου Γιούνκερ και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με κριτήρια αντικειμενικά και σίγουρα είναι ένας διορισμός που περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη αξία που έχουν τα ελληνικά στελέχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παρασκευή Μίχου έχει συντελέσει στο συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων για τη μετανάστευση σε όλες τις υπηρεσίες της Επιτροπής. Με τη νέα της ιδιότητα ως Γενική Διευθύντρια, θα συνεργάζεται άμεσα με τον Επίτροπο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με τον Επίτροπο Τζούλιαν Κινγκ, με το συντονισμό του πρώτου αντιπροέδρου Φρανς Τίμερμανς, αρμόδιου για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας, τις Διοργανικές Σχέσεις, το Κράτος Δικαίου και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διορισμός της θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.
 
Η Παρασκευή Μίχου, ελληνίδα υπήκοος, προσλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1995, εργάστηκε σε διάφορες υπηρεσίες της Επιτροπής και έχει ασκήσει επίσης καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Δικαιοσύνης μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Οκτωβρίου 2015.
 
Ο νυν Γενικός Διευθυντής Μετανάστευσης Ματίας Ρούετε, «ένα από τα πιο πεπειραμένα ανώτερα στελέχη της Επιτροπής, θα καταστεί σύμβουλος εκτός κατατάξεως (Hors-Classe) για στρατηγικά θέματα Ενεργειακής Ένωσης, Ένωσης Ασφάλειας, στην εν λόγω Γενική Γραμματεία». Ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου επίσης, και θα διαρκέσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
 
Ο κ. Ρούετε, γερμανός υπήκοος, προσλήφθηκε στην Επιτροπή το 1986. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, συνέβαλε στην ανάπτυξη των πολιτικών της Επιτροπής σε τομείς όπως η διεύρυνση, οι μεταφορές και η ενέργεια, ενώ, πιο πρόσφατα, η μετανάστευση και οι εσωτερικές υποθέσεις. Από το 2006, υπηρέτησε διαδοχικά ως Γενικός Διευθυντής Ενέργειας και Μεταφορών, Κινητικότητας και Μεταφορών, καθώς και Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής.
 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνεχάρη τη νέα του Γενική Διευθύντρια, η οποία θα αποτελέσει βασικό συντελεστή για την ολοκλήρωση της στρατηγική του για τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την ιθαγένεια και ευχαρίστησε τον Ματίας Ρούετε για την πολύχρονη προσφορά του στον τομέα αυτό.
 
Σημειώνεται ότι η αναγνώριση αυτή στο πρόσωπο της κ. Μίχου έρχεται στο τέλος της πολύχρονης καριέρας της, ενώ έκανε σημαντική και αφανή δουλειά στη Γενική Γραμματεία για να βοηθήσει το ελληνικό σύστημα που στο ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης κινδύνευσε να καταρρεύσει. Η κ. Μίχου έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο του προέδρου Γιούνκερ, όσο και του Επιτρόπου Αβραμόπουλου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30