search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Πολιτικός πόλεμος για την Novartis – Σύγκρουση δίχως τέλος με μηνύσεις και βαριές κουβέντες

07.02.2018 07:13
Υπόθεση Novartis: Μεγαλύτερη των τριών δισ. η ζημιά που υπέστη το δημόσιο, δείχνει η έρευνα - Media

 

Ένα πέπλο έντασης και σφοδρής σύγκρουσης εξαπλώνεται πάνω από τον πολιτικό κόσμο της χώρας με αφορμή την υπόθεση Novartis. 

Η κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους ότι η είναι το μεγαλύτερη σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ενώ η αντιπολίτευση βλέπει παρέμβαση στη δικαιοσύνη. 

Οι εμπλεκόμενοι απαντούν με μηνύσεις και μιλούν για σκευωρία χρησιμοποιώντας κάποιες στιγμές και βαριές κουβέντες. 

Τσίπρας: Πατριωτισμός δεν είναι οι μίζες

Έμμεσες αλλά σαφείς αναφορές σε Νοβάρτις και Σκοπιανό είχε το πολιτικό σκέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού στο κλείσιμο των εργασιών του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην Πάτρα.

Αφού αναφέρθηκε στα ζητήματα της οικονομίας αναγνωρίζοντας ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα για τους πολίτες διαβεβαιώνοντας όμως  πως, «τα χειρότερα είναι πίσω μας» πέρασε στα πιο καυτά ζητήματα της επικαιρότητας: το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και των αντιδράσεων στους χειρισμούς της κυβέρνησης μέσα και από τα συλλαλητήρια, και το ζήτημα της υπόθεσης της Νοβάρτις για την οποία η δικογραφία βρίσκεται πλέον στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να συνδέσει τα δύο αυτό ζητήματα υπό τον υπαινιγμό ότι αυτοί που κάνουν τους πατριώτες στα εθνικά εκμεταλλευόμενοι το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών στην πράξη κυνηγούν την ικανοποίηση ιδιοτελών συμφερόντων σε βάρος της χώρας.

Ενδεικτικά ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «αν χρειάζεται σήμερα, κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός. Ένας πατριωτισμός που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής».

Σαμαράς: Καταθέτω μήνυση στον ετοιμόρροπο Τσίπρα

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επισήμανε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου.

Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έγινε ποτέ», δήλωσε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Καταθέτω στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ και υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού σώματος».
«Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν και εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», κατέληξε. 

Βενιζέλος: «Αυτή τη φορά τα pampers είναι και βρεγμένα»

“Για επανάληψη της ιστορίας του 1989 με τα πάμπερς, τα οποία όμως τώρα είναι βρεγμένα και δύσοσμα και τα έχει κατασκευάσει η κυβέρνηση Τσίπρα”, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανέφερε ότι οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων δόθηκαν τις τελευταίες 45 ημέρες ενώ αυτή η ιστορία σερνόταν από τα κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες αφού δεν πρόκειται ούτε για υποθέσεις δολοφονίας ούτε για εμπόριο ναρκωτικών. Διερωτήθηκε ποιός τους έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους. Είναι αδύνατον, είπε, να δεχτεί η Βουλή να προχωρήσει τις διαδικασίες αν οι τρεις αυτοί μάρτυρες δεν υποστούν την βάσανο της εξέτασης από τη Βουλή.

Πικραμμένος: Είναι πολιτικοί οι λόγοι που με εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί να με χτυπήσουν, ίσως γιατί υπήρξα και είμαι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, είχα δουλέψει με τον πρόεδρο, ίσως γιατί ενοχλούν αυτά που λέω… Διά της ατόπου απαγωγής καταλήγω στην πολιτική διάσταση του θέματος, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι;», διερωτήθηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ο πρώην Υπερησιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. 

Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια, προφανώς». «Δεν είχε ακουστεί τα πέντε χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ήμουν πρωθυπουργός, ποτέ τίποτα από κανέναν και τώρα ξαφνικά; Εγώ βλέπω έναν εφιάλτη αυτή τη στιγμή, θα μιλήσω με το δικηγόρο μου και θα προβώ σε ενέργειες, δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις, θα το αποφασίσω αφού δω ακριβώς περί τίνος πρόκειται», δήλωσε. 

«Είμαι βέβαιος πως δεν κατέχω το ρεκόρ “της πιο γρήγορης μίζας”», κατέληξε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01