search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Novartis: Ουρές στη Βουλή για αντίγραφα της δικογραφίας – «Υπάλληλοι έκρυψαν έγγραφα» λέει η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

07.02.2018 12:39
4305872.jpg

 

Στα χέρια τους αναμένεται να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι, το όνομα των οποίων αναφέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας «Novartis», αφού έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Από το πρωί, στο πρώτο όροφο της Βουλής και στο γραφείο 131, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσεται αυστηρά η δικογραφία, έχουν σχηματιστεί ουρές, καθώς τόσο οι εμπλεκόμενοι, όσο και οι εκπρόσωποι που έχουν ορίσει τα κόμματα, αναμένουν για να πάρουν σειρά και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενό της.

Υπάλληλοι έκρυψαν τα έγγραφα – Θα τη βρούμε την άκρη του νήματος

«Υπήρχαν υπάλληλοι που έκρυψαν τα έγγραφα. Μην ανησυχείτε. Σιγά – σιγά θα τα βρούμε όλα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9”, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται για την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis.

«Μου παρήγγειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική έρευνα για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε την έρευνα και τον έλεγχο» είπε η κ. Παπασπύρου, προσθέτοντας πως «ο έλεγχος δεν ήταν εύκολος. Κουραστήκαμε πάρα πολύ για να συγκεντρώσουμε το υλικό».

Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης «από μόνες τους οι μαρτυρίες δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο. Χρειάζονται και τα έγγραφα».

Δήλωσε αισιόδοξη πως «θα τη βρούμε την άκρη του νήματος. Πιστεύω σε δύο –τρεις μήνες το πολύ, εάν δεν τύχει κάτι έκτακτο, θα έχουμε τελειώσει το πρώτο πόρισμα για τα χρόνια 2006 – 2011 και μετά θα προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια».

‘Οπως είπε «πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση από πλευράς έρευνας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη γίνει κανένα λάθος. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε όλα τα έγγραφα. Δεν υπάρχει περίπτωση».

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Βαριά είναι η σκιά της υπόθεσης στο πολιτικό τοπίο, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συγκρούονται με σφοδρότητα και σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Η κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους ότι η είναι το μεγαλύτερη σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ενώ η αντιπολίτευση βλέπει παρέμβαση στη δικαιοσύνη. 

Οι εμπλεκόμενοι απαντούν με μηνύσεις και μιλούν για σκευωρία χρησιμοποιώντας κάποιες στιγμές και βαριές κουβέντες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48