search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Κρήτη: Βανδαλισμοί σε σχολείο για να αποτραπούν τα μαθήματα αλβανικών (Photos)

13.02.2018 11:00
Κρήτη: Βανδαλισμοί σε σχολείο για να αποτραπούν τα μαθήματα αλβανικών (Photos) - Media

 

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής το Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής Χανίων, στο οποίο διδάσκονται αλβανικά στα παιδιά της αλβανικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το zarpanews όταν μαθητές και καθηγητές πήγαν το πρωί για το μάθημα είδαν λάδια αυτοκινήτου πεταμένα στην είσοδο και ζημιές σε πόρτες και κλειδαριές του σχολείου.

Το περιστατικό δολιοφθοράς ωστόσο δεν εμπόδισε την επανέναρξη των μαθημάτων για περίπου 45 παιδιά αλβανικής καταγωγής.

Ο πρόεδρος της Β’θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, σχολίασε το περιστατικό και δήλωσε ότι «τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» και τόνισε ότι «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά καθώς τα παιδιά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα».

Ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε ότι στηρίζεται από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο το δικαίωμα να γίνονται μαθήματα της γλώσσας καταγωγής των αλλοεθνών συμπολιτών μας και αυτό θα συνεχιστεί, ενώ η βουλευτής του Νομού Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη τόνισε ότι τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα που εμείς σαν Έλληνες το έχουμε διεκδικήσει για όλες τις χώρες και στα Χανιά γίνονται τέτοια μαθήματα για διάφορες γλώσσες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14