search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Ιράν: Πρόβλημα, στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε παρουσιάσει το αεροσκάφος που συνετρίβη – Θρίλερ με την τύχη των 66 επιβαινόντων

18.02.2018 07:37
Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Πρώτη Σερρών (Video) - Media

 

Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.
 
“Επειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους”, δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση.
 
Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), “συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ” (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), δήλωσε στο πρακτορείο Fars ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν “50 με 60 επιβάτες” και ότι “όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και εκτάκτων καταστάσεων ήταν σε συναγερμό”.
 
Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς “λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα”, δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
 
 
Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε “60 επιβάτες και περίπου έξι μέλη πληρώματος” όταν “εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί”, και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.
 
Το BBC κάνει λόγο για 60 επιβάτες, δύο φύλακες ασφαλείας, δύο αεροσυνοδοί, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης. 
 
Η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ιράν.
 
Η συντριβή αυτή είναι η δεύτερη στην ιστορία της.
 
Το αεροσκάφος ATR 72 ήταν 20 ετών και σύμφωνα με αναφορές είχε παρουσιάσει πρόβλημα στις αρχές του Φλεβάρη. 
 
Τα αλλάζει η εταιρεία
 
Πάντως, η ιρανική αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία έχουν σκοτωθεί και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο νοτιοδυτικό Ιράν, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί.
 
“Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών” και των μελών του πληρώματος, δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπαΐ, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.
 
Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι και οι 66 επιβαίνοντες είναι νεκροί. Το αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ, στα βουνά του Ζαγκρός.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:31