22/02/2020 13:04:54

Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) για Novartis: Να σταματήσει η λάσπη «ένθεν κακείθεν» - Δεν ψήφισα για την παραπομπή και των δέκα

Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) για Novartis: Να σταματήσει η λάσπη «ένθεν κακείθεν» - Δεν ψήφισα για την παραπομπή και των δέκα  - Media

 

Για «νοσηρό κλίμα λάσπης που ένθεν κακείθεν εκτοξεύεται προς όλες τις πλευρές» στην υπόθεση Novartis έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. 

«Η ιστορία αυτή νομίζω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασιές, να ξεκολλήσει η χώρα από αυτή την ιστορία, μπαίνουμε σε μια πολύ νοσηρή κατάσταση» συμπλήρωσε ενώ με νόημα πρόσθεσε ότι «εγώ μεγαλόστομες διακηρύξεις ποτέ δεν υιοθετώ. Τα πράγματα πρέπει να έχουν τη σωστή τους διασταση. Ουδέποτε υιοθέτησα υπερβολές και αφορισμούς και ούτε πιστεύω ότι είναι σωστή πρακτική αυτή».

Παρατήρησε, δε, ότι «το γεγονός ότι είναι ανεπαρκή τα στοιχεία (σ.σ. στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Novartis) έτσι είναι η διαδικασία.

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε, επίσης, ότι «δεν ψήφισα υπέρ της παραπομπής και των δέκα προσώπων» σε προανακριτική επικαλούμενος στη συνέχεια το μυστικό της ψηφοφορίας προκειμένου να μην κατονομάσει ποιο (ή ποια) ήταν το πολιτικό πρόσωπο που δεν ψήφισε.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ευρωβουλή όσον αφορά τη φοροδιαφυγή, ο κ. Μιχαηλίδης ομολόγησε ότι «σαφώς και υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές που είχαμε να πάμε με το "όχι" στους δανειστές».

«Με όλη αυτή την κουλτούρα που δημιουργεί το φορτίο του 3% σε ένα κόμμα που ξαφνικά βρίσκεται στην εξουσία είναι λογικό να έχει ανεπάρκειες αξιολόγησης των κινδύνων. Σαφώς και υπερτιμήσαμε τις δυνατότηες που είχαμε να πάμε με το όχι με τους δανειστές. Είναι προφανές ότι αυτό ήταν ανεπαρκές και μόνο» είπε ο κ. Μιχαηλίδης αποδίδοντας τη στάση αυτή στον βολονταρισμό της αριστεράς.

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί για το θέμα της ιατρικής κάνναβης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα, είπε ότι «ως νομοθέτημα θα είναι μια κατάκτηση σύγχρονη της επιστήμης που θα δίνει χώρο στην εναλλακτική θεραπεία που ως πρακτική είναι καθιερωμένη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.