search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:18
MENU CLOSE

Χάπια κι επιδόματα

26.02.2018 18:01
Ποιες συντάξεις αναπηρίας μπορούν να μετατραπούν σε γήρατος - Media

 

«Είμαστε από άλλο υλικό» πρόσθεσε στην κατακλείδα της ομιλίας του ο πρωθυπουργός της δημοκρατίας των επιδομάτων. Το υλικό απέφυγε να μας το κατονομάσει. Επίσης, πριν καν σβήσει ο απόηχος από την  συγκλονιστική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, προσπάθησε να καθαρίσει τις κηλίδες της λάσπης αλλάζοντας για εκατομμυριοστή φορά τα λεγόμενά του. Η υπόθεση Novartis ξεκίνησε ως ποινική προ ομιλίας Βενιζέλου, με τα «σχετικά» της και μετά την ομιλία του Βενιζέλου κατέληξε  με το «ας αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη» να μην πάει χαμένο τόσο υλικό λάσπης. Τα φάρμακα έγιναν φαρμάκια: «η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και την αποκάλυψη της μεγαλύτερης αλλά και της προχειρότερης σκευωρίας της Μεταπολίτευσης», πολυβόλησε ο Βενιζέλος.

Γιατί αυτό το υλικό εννοούσε ο κ πρωθυπουργός ως βασικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ: τη λάσπη. Από όπου κι αν τους πιάσεις, λερώνεσαι. Αλλά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση τυφλώνονται από την μισαλλοδοξία. Εξ ου και τους διέφυγε η περίπτωση Κουρουμπλή.

Και είναι βέβαιο ότι το υλικό είναι λάσπη βήτα διαλογής αλλιώς δεν εξηγούνται τόσοι μπετοναρισμένοι εγκέφαλοι να δοκιμάσουν την τύχη τους με τον Βενιζέλο απέναντι τους. Δεν ξέρουν να διαλέγουν ούτε τους αντιπάλους τους.

Και εκεί που το ηθικό πλεονέκτημα που ως γνωστό λιμνάζει στους βούρκους, έκανε να κυματίσει, νά σου η κυρία Αντωνοπούλου με το επίδομα, που της έλειπαν τα χρήματα και τα έφερνε πέρα δύσκολα ως κάτοικος Νέας Υόρκης.  Ο δε σύζυγος, κ. Παπαδημητρίου (και μη παραιτηθείς), που επίσης τα φέρνει δύσκολα σαν γνήσιος αριστερός υπουργός, ήταν από τους ένθερμους υποστηριχτές της δραχμής. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να αντιτείνει ότι το  επίδομα δεν ήταν σε σκληρές  δραχμές αλλά σε ευτελή ευρώ, ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν ξεχωρίζει ευρώ και δραχμές, είναι άτεγκτος σε παρόμοια ζητήματα, εκτός κι αν χάνεται καμιά έδρα. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Άλλο τα βλήματα κι άλλο ένα ψωροχιλιάρικο σε ευρώ. Τα βλήματα Καμένου έχουν άλλο ηθικό πλεονέκτημα. Όπως και τα βοσκοτόπια  με ή χωρίς σανό. Η λάσπη ωστόσο βολεύεται σε λερωμένα χέρια….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01