09/04/2020 08:35:49

Π. Κουρουμπλής: Το λιμάνι του Πειραιά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα μεγαλύτερα λιμάνια του εξωτερικού

Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή - Media

 

Για την απαρχή μιας νέας γόνιμης εποχής για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα μεγαλύτερα λιμάνια του εξωτερικού και το καθιστά προσβάσιμο στα μεγαλύτερα πλοία, έκανε λόγο το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά στην τελετή εγκαινίων της επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ του ΟΛΠ και του παρθενικού ελλιμενισμού του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς κοντέινερς «CoscoShippingTaurus" στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο της επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ, που σύμφωνα με στελέχη του ΣΕΠ θα έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018 και θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο giga-cariers με δυναμικότητα μεταφοράς 20.000 εμπορευματοκιβωτίων 20 ποδών (teu), είπε ότι είναι ενταγμένο στον σχεδιασμό υλοποίησης των δεσμεύσεων που παράγονται από σύμβαση παραχώρησης.

«Είναι ένα σημαντικό έργο γιατί αναβαθμίζει το λιμάνι και του δίνει μεγάλη μεταφορική ικανότητα αφού πλέον θα μπορούν να το προσεγγίσουν τα μεγαλύτερα πλοία σε φορτίο κοντέινερ» τόνισε ενώ ανέφερε ότι «η εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής των 80.000 τόνων σε περίπου ένα μήνα, θα απελευθερώσει τους "ναρκωμένους πνεύμονές" της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης».

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Cosco Shipping Ports, Κεν Τσεν (Ken Chen) είπε ότι ο κινεζικός όμιλος συνεισέφερε στην ανάπτυξη του λιμανιού, δημιουργώντας 1.600 θέσεις εργασίας ενώ αύξησε έως σήμερα τη δυναμικότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από τα 680.000 TEUs σε 3,7 εκατ. ΤEUs το 2017.

Ο Κάπτεν Φου Τσενγκιού (Captain Fu Chengqiu), διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, σημείωσε πως η δρομολόγηση του Taurus θα φέρει περισσότερη δουλειά στον Πειραιά, και πρόσθεσε πως η κινέζικη εταιρεία, Μετά από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφερε να ανεβάσει το λιμάνι του Πειραιά από την 26η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην 38η .Ο εκπρόσωπος της κινέζικης πρεσβείας στην Ελλάδα, Gao Wenqui είπε πως ανοίγεται μια νέα εποχή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Κίνας, και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι σχέσεις των δυο χωρών θα ενισχυθούν περαιτέρω.

«Πιστεύω ότι, μέχρι στιγμής, η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά έχει δώσει υπεραξία στην ευρύτερη περιοχή, αναζωπυρώνοντας ταυτόχρονα το επενδυτικό ενδιαφέρον εταιρειών ελληνικών και ξένων συμφερόντων, που στοχεύουν στη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, συνεδριακών κέντρων και εμπορικών χώρων στα cruise terminals, επωφελούμενες από την αναβάθμιση της πόλης» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

«Η ΝΔ βλέπει με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τη σημερινή εξέλιξη θα ήθελα να ξέρω τι σκέφτονται όσοι ήταν αντίθετοι στην επένδυση της Cosco και κάνανε καταλήψεις και διαδηλώσεις» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας «θέλω όλοι οι Έλληνες να σκεφτούν ποιοι πραγματικά στον τόπο μας είναι προοδευτικοί και θέλουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και ποιοι απλώς συνθηματολογούν και αερολογούν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.