search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Η ρωσική «αρκούδα» βρυχάται: «Φτιάξαμε μη αναχαιτίσιμο πυρηνικό όπλο», ανακοινώνει ο Πούτιν (Photos)

01.03.2018 14:13
Η ρωσική «αρκούδα» βρυχάται: «Φτιάξαμε μη αναχαιτίσιμο πυρηνικό όπλο», ανακοινώνει ο Πούτιν (Photos) - Media

 

Σαφή προειδοποίηση στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια ομιλίας του προς το ρωσικό έθνος, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας πραγματοποίησαν δοκιμές νέων πυρηνικών όπλων, τα οποία αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους αντιπάλους τους.

Όπως είπε ο Πούτιν, η Ρωσία έχει αναπτύξει μια σειρά πυρηνικών οπλικών συστημάτων τα οποία δεν αναχαιτίζονται από τα αντιπυραυλικά συστήματα που έχουν στην διάθεσή τους οι χώρες του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ο Πούτιν είπε ότι να νέα οπλικά συστήματα της Ρωσίας καθιστούν «άχρηστα» τα αμυντικά όπλα που έχει στη διάθεσή της η ατλαντική συμμαχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενέταξαν στο οπλοστάσιό τους έναν πυρηνοκίνητο πύραυλο κρουζ, ένα υποβρύχιο drone, επίσης πυρηνοκίνητο και ένα νέο υπερηχητικό βλήμα, προσθέτοντας, μάλιστα ότι η Δύση, με την τακτική των εξοπλισμών απέτυχε να περιορίσει την Ρωσία.

Κατά τα φαινόμενα, ιδιαίτερο βάρος έχει δωθεί στον πυρηνοκίνητο πύραυλο κρουζ, για τον οποίο ο Πούτιν είπε ότι έχει απεριόριστο βεληνεκές και μεγάλη ευελιξία και είναι ικανός να διαπεράσει οιοδήποτε αντιπυραυλικό σύστημα, ενώ αναφερόμενος στο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο drone, σημείωσε ότι έχει διηπειρωτικό βεληνεκές και ότι μπορεί άνετα να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές και να πλήξει πολεμικά πλοία και παράκτιους στόχους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50