search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Για απόπειρα κατασκοπείας και παράνομη είσοδο θα δικαστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί

02.03.2018 13:40
Επαφές κορυφής: Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του για τους δύο στρατιώτες - Media

 

Για απόπειρα κατασκοπίας και παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, θα δικαστούν τα δυο στελέχη του ελληνικού στρατού, τα οποία συνελήφθησαν από Τούρκους, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί που περιπολούσαν στις Καστανιές του Έβρου, λόγω σφοδρής κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων με αποτέλεσμα να συλληφθούν, από τουρκική περίπολο.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, ο οπλισμός τους κατασχέθηκε, ερευνώνται τα κινητά τους τηλέφωνα και συνεχίζεται η ανάκρισή τους.

Το μεσημέρι της Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δηλώσει ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τοις τουρκικές αρχές είναι απολύτως τυπική και περιλαμβάνει δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα, με την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι ένα περιστατικό ήσσονος σημασίας τείνει λόγω των χειρισμών των Τούρκων που φαίνεται πως έψαχναν αφορμή, να μετατραπεί σε επεισόδιο μείζονος σημασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:19