search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:11
MENU CLOSE

«Δεν ψηφίζουμε»! Καμιά συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ΠΓΔΜ δεν θα γίνει αποδεκτή από το ΚΚΕ

10.03.2018 04:00
kke-34.jpg

 

Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει στη Βουλή καμία συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του Περισσού για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Τα ο ΚΚΕ το έχει ξεκαθαρίσει. Δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή καμιά συμφωνία με τα Σκόπια του κ. Τσίπρα με τον Ζάεφ. Γιατί αυτή η συμφωνία θα γίνεται για να ενταχθεί τον Ιούλη η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Γιατί αυτή η συμφωνία δεν θα βάζει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, στην αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας της κυριαρχίας των δύο χωρών, τις απαραίτητες αλλαγές στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως «με τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η κυβέρνηση τα δίνει όλα στους ιμπεριαλιστές: στεριά, θάλασσα, αέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, βάσεις και στρατιωτικές υποδομές». Όπως ανέφερε, «με τη σημαία του ΝΑΤΟ στα χέρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ επεκτείνει τις αμερικανο-νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα, πρώτα απ’ όλα στη Σούδα, αλλά και στον Άραξο, όπου προετοιμάζεται η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, στην Πρέβεζα, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία νέων, όπως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, «η κυβέρνηση, ως “σημαιοφόρος” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, επιδιώκει να προωθήσει το λεγόμενο Σκοπιανό ζήτημα».

Επισήμανε δε ότι: «Γι’ αυτό άλλωστε και η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., του κεφαλαίου, η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., αλλά και το ΠΑΣΟΚ ή την Ένωση Κεντρώων και τη Χ.Α. αφορά τη διαπραγμάτευση και το πώς αυτή γίνεται, δείχνοντας το “δέντρο”, δηλαδή το όνομα της ΠΓΔΜ, για να κρύψουν το “δάσος”, που είναι οι συνολικοί σχεδιασμοί των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Η Ν.Δ. “το φυσάει και δεν κρυώνει”, βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να της έχει πάρει τη σημαία των ΗΠΑ μέσα από τα χέρια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:11