search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Ειρωνική ΝΔ κατά της κυβέρνησης: «Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ» – Τζανακόπουλος: Αξιοθρήνητη προσπάθεια

16.03.2018 18:08
ΝΔ: «Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα» - Media

 

«Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφικές τους παραφυάδες, εφευρίσκουν καθημερινά πλέον και νέες “αποκαλύψεις” για τη Novartis. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας στα σχόλια πηγών του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ΝΔ συμπληρώνει ότι «την ίδια μέρα (26 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με συνέντευξη Τύπου την απόσυρση τροπολογίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε και εκείνος έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο. Να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. Άραγε τι έχει να πει για αυτή τη “σύμπτωση” ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;».

Από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημείωναν ότι «καθώς ο κ. Τζανακοπουλος ειναι προφανώς σε δύσκολη θέση -κατανοητό- και οι “κυβερνητικές πηγές” δεν απάντησαν απολύτως τίποτα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, συνιστούμε στη γελοία συμμορία ψυχραιμία. Μέχρι τέλους…».

Τζανακόπουλος: Αξιοθρήνητη προσπάθεια

Απαντώντας στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «η προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Σαμαρά να πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες –τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν – για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς, είναι αξιοθρήνητη. 

Επειδή επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης, τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2013 καλούσε σε διάλογο, εάν πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως “αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας”, αυτό “θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα”. Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας.
 
Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με “ραβασάκι” τον κ. Φρουζή στον «ταμία» του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:32