21/02/2020 11:28:09
19.3.2018

Γερουλάνος για το Κίνημα Αλλαγής: Η ηγεσία είναι απολύτως αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο

Γερουλάνος: Εγώ μιλάω για το ΠΑΣΟΚ, όχι για το ΚΙΝΑΛ - Media

 

Αυτό που μου έλειψε από το συνέδριο του Κινήματος αλλαγής ήταν η ενέργεια που χρειάζεται ένα τέτοιο συνέδριο για να δώσει μια δυναμική και στο δικό μας χώρο και σε όλα τα συνέδρια που γίνονται, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το αξιακό πλαίσιο που είχε θέσει εξαρχής το κόμμα μιλά στον Έλληνα πολίτη και μπορεί να μεταφραστεί σε πολιτικές που θα εκφράσουν την Ελλάδα του σήμερα. Αυτοί που κρίνονται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι ξεστράτησαν από αυτό το αξιακό πλαίσιο και μέσα σε αυτό λάθη γίνονται σε όλη την πορεία του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως πρέπει να γίνει μια αυτοκριτική, πρόσθεσε.

Το νέο σοσιαλισμό για τον οποίο μίλησα δεν τον εννοώ ως όρο, εννοώ ότι πρέπει να πάμε πίσω στις ρίζες μας, να ξεπεράσουμε την εμμονή μας με την αγορά και να αρχίσουμε να βλέπουμε τον πολίτη στο επίπεδο της πολιτικής, συμπλήρωσε. Αφορά όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης και το ΠΑΣΟΚ φυσικά το ότι φύγαμε δεξιά και αυτό συνέβη, διότι ποτέ δεν καταθέσαμε μια αντιπρόταση για την παγκοσμιοποίηση, πρόσθεσε.

Στο συνέδριο έγιναν συζητήσεις για το πώς θα πάμε ως Έλληνες μπροστά αύριο, αλλά αυτές οι συζητήσεις χάθηκαν και ο λόγος που συνέβη αυτό είναι ότι δεν έφταναν ποτέ επάνω. Και ο λόγος που δεν έφταναν ποτέ προς τα πάνω είναι διότι και στο Κίνημα αλλαγής όπως και σε όλα αυτά που βλέπουμε στην ελληνική κοινωνία, η ηγεσία είναι απολύτως αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, επεσήμανε ο κος Γερουλάνος. Τα μέλη των κομμάτων ξέρουν ποιο είναι το πρόβλημα και οι ηγεσίες τους δεν μπορούν αυτό να το φέρουν στην πολιτική συζήτηση, σημείωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.