search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:11
MENU CLOSE

Ανακοίνωσε την Ιδρυτική Διακήρυξη το Πράσινο Κίνημα

29.03.2018 13:03
Τι λέει το ΚΙΝΑΛ για τις δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Αλ. Διακόπουλου	 - Media

 

Η Ιδρυτική Διακήρυξη του «Πράσινου Κινήματος» ανακοινώθηκε επίσημα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο χώρος της ανακοίνωσης  επιλέχτηκε θέλοντας να τονιστεί εμπράκτως το ειδικό βάρος που δίνει το «Πράσινο Κίνημα» στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.  Ο πρόεδρος του «Πράσινου Κινήματος» Κώστας Καλογράνης κατά την παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης τόνισε ότι «στις 17 Οκτωβρίου 2017 ένα μεγάλο μέρος διασπάστηκε από τους Οικολόγους Πράσινους. Στις 28 Νοεμβρίου 2017 μαζί με κινήματα από τον χώρο της οικολογίας και συλλογικότητες από τον προοδευτικό χώρο, το Πράσινο Κίνημα ανακηρύχτηκε από τον Άρειο Πάγο. Λίγες ημέρες μετά πρωτοκοληθήκαμε στη Βουλή των Ελλήνων. Έκτοτε, οργανωθήκαμε στη βάση, έχοντας ήδη 58 τοπικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, νοικιάσαμε, εξοπλίσαμε και λειτουργήσαμε τα κεντρικά μας γραφεία και δημιουργήσαμε το Πράσινο Ίδρυμα (Green Foundation) που είναι ο φορέας πολιτικής τεκμηρίωσης των «Πράσινων» θέσεων. Εδώ και καιρό στον αέρα είναι το site του κόμματος και τα social media.

Σας παρουσιάσουμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, στο δρόμο προς το Ιδρυτικό μας Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, έτσι ώστε να ενημερώσουμε για τις προθέσεις μας όσον αφορά τις επικείμενες, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές, για την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για τα σημαντικά πολιτικά ζητήματα που αφορούν όλους, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων. Εχουμε  να παρουσιάσουμε ένα εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο εφαρμοσμένης πολιτικής,  για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, χωρίς να υποθηκευτεί το μέλλον των επόμενων γενεών. Και επειδή, στο μυαλό πολλών συμπολιτών μας η οικολογία και το πράσινο έχουν συνυφαστεί μόνο με κάποιες δενδροφυτεύσεις, εμείς αναφερόμαστε στην Πράσινη και Γαλάζια Οικονομία, όπου προκύπτουν χιλιάδες αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας, στην Κοινωνική Οικονομία, όπου θέλει κομβικές βελτιώσεις  στην Ελλάδα, για να λειτουργήσει, έτσι όπως οραματικά έχει σχεδιαστεί και φυσικά στη διαδικασία της κυκλικής οικονομίας. Είναι σαφές ότι είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υπέρ της διάσωσης των παραδοσιακών σπόρων και κατά των μεταλλαγμένων, υπέρ της διαλογής στην πηγή και κατά της καύσης των απορριμμάτων και των φαραωνικών , πανάκριβων ΣΔΙΤ. Πολύ ψηλά στην ατζέντα μας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και η χάρτα των δικαιωμάτων των ζώων. Επίσης θέλω να τονίσω ότι είμαστε υποστηριχτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.» 

Όλη η Ιδρυτική Διακήρυξη είναι στο site μας : www.prasinokinima.gr

Στην κεντρική φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά είναι οι Θανάσης Ακρίβος, μέλος της διοικούσας επιτροπής, Κώστας Καλογράνης πρόεδρος, Μαρία Μπαζούκη μέλος της διοικούσας επιτροπής και Νίκος Παπαδάκης μέλος της διοικούσας επιτροπής πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07