search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:48
MENU CLOSE

Κύπρος: Καμία δίωξη σε δημοσιογράφους για την υπόθεση υποκλοπής e-mail εισαγγελέως

03.04.2018 15:49
Κύπρος: Καμία δίωξη σε δημοσιογράφους για την υπόθεση υποκλοπής e-mail εισαγγελέως - Media

 

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, έδωσε προς την Αστυνομία οδηγίες να μην προχωρήσει στην άσκηση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, αναφορικά με την υπόθεση της υποκλοπής και δημοσίευσης – επαναδημοσίευσης από ΜΜΕ της Κύπρου, του περιεχομένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εισαγγελέως, Ελένης Λοϊζίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας « στην υπό εξέταση περίπτωση, εξισορροπήθηκαν και δύο ειδών δημόσια συμφέροντα, αφενός το συμφέρον στο δικαίωμα διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών (προσωπικών, επαγγελματικών και υπηρεσιακών) και αφετέρου το συμφέρον του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση επί θεμάτων δημόσιου ενδιαφέροντος».

Αναφορικά με το θέμα της λήψης ανακριτικών καταθέσεων από εμπλεκόμενους δημοσιογράφους, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η Νομική Υπηρεσία «καθιστά σαφές ότι η διενέργεια ανακρίσεων και η λήψη καταθέσεων δεν ισοδυναμεί με δίωξη και το κάθε εμπλεκόμενο σε διερευνώμενη υπόθεση, πρόσωπο, οφείλει να δίδει κατάθεση προς υποβοήθηση του ανακριτικού έργου. Από αυτό το καθήκον δεν μπορεί να εξαιρείται κανένα πρόσωπο, αφού κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου, πλην των περιπτώσεων ύπαρξης ασυλίας προβλεπόμενης από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το θέμα με την εισαγγελέα, η οποία έχει παραπεμφθεί για πειθαρχικά παραπτώματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Νοέμβριο με ρεπορτάζ του ρωσικού ιστότοπου Compromat , που αποκάλυπτε ηλεκτρονικά μηνύματα και έφεραν την ίδια ως αποστολέα ή παραλήπτη. Τα μηνύματα μεταξύ της εισαγγελέως και Ρώσων συναδέλφων της αφορούσαν υπηρεσιακές υποθέσεις και άλλα ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50