search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 13:16
MENU CLOSE

Πούτιν: Προτεραιότητα η παράδοση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία – Ερντογάν: Θα συνεργαστούμε και σε άλλα αμυντικά προγράμματα

03.04.2018 17:12
Συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για εκεχειρία στο Ιντλίμπ από τα μεσάνυχτα - Media

 

Η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400, που η Μόσχα συμφώνησε να προμηθεύσει στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα «επιταχύνει» την παράδοση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Συζητήσαμε την υλοποίηση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 και αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την παράδοση αυτών των αμυντικών συστημάτων», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Η εφαρμογή της συμφωνίας για την προμήθεια συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 στην Τουρκία αποτελεί μια προτεραιότητα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Πούτιν σε μια συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην τουρκική πρωτεύουσα στην Άγκυρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά σε μια συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής.

Τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Κρεμλίνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 13:16