search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 00:54
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Λάθη και αστοχίες στις εξετάσεις των προτύπων σχολείων, επίδειξη “αριστείας” της κυβέρνησης»

22.05.2024 13:07
kalamatianos

Για «κυνική» αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, ο Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία, ο βουλευτής κάνει λόγο για «λανθασμένες διατυπώσεις και απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων» κάτι που «προσβάλει το κύρος και την αξιοπιστία της διαδικασίας»

«Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά των υποψηφίων  για εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία να βιώσουν την κυνική αδιαφορία με την οποία το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αντιμετωπίζει τις μαθήτριες και τους μαθητές. Οι λανθασμένες διατυπώσεις και απαντήσεις στα θέματα εξετάσεων, τα λάθη και οι αστοχίες, προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπιστία της διαδικασίας, ναρκοθετώντας τις προσπάθειες των παιδιών, που βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι, χωρίς να έχουν ευθύνη. Αλήθεια, θα ζητήσει η κυβέρνηση έστω μια συγγνώμη για αυτό το νέο φιάσκο; Πως σκοπεύει να διορθώσει αυτή την προβληματική συνθήκη, που δημιουργήθηκε με επιπολαιότητα και προχειρότητα;» αναφέρει ο Δ.Καλαματιανός.

«Υποχρέωση όλων μας είναι όχι μόνο να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας, αλλά να ενισχύσουμε το δημόσιο σχολείο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια στις σύγχρονες προκλήσεις. Τα πειραματικά σχολεία προσδίδουν εκείνες τις δυνατότητες για μια δυναμική εκπαίδευση που θα δοκιμάζει νέες μεθόδους διδασκαλίας και νέες προσεγγίσεις σε διάφορα γνωστικά πεδία. Δεν είμαστε πια καθόλου σίγουροι ότι τα πρότυπα σχολεία μπορούν να επιτελέσουν τον ρόλο αυτό, κυρίως επειδή η εισαγωγή σε αυτά ταλαιπωρεί πάρα πολλά παιδιά του δημοτικού και τις οικογένειές τους, ενισχύοντας ένα εξετασιοκεντρικό σύστημα εκπαίδευσης» πρόσθεσε και καταλήγει:

«Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, δωρεάν και ποιοτικό  δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, για όλες και όλους. Για να το πετύχουμε, χρειάζεται όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο. Δυστυχώς, οι πολιτικές και οι πρακτικές της κυβέρνησης αποδεικνύουν συνεχώς πως βρίσκεται απέναντι σε αυτή τη λογική.»

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Το αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα στην εκπομπή των Παραπολιτικών 90,1 «Μπρα ντε φερ» (audio)

Νίκος Δένδιας: Ποιοι θα στελεχώσουν το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Νέα Αριστερά: «Ο Κασσελάκης θα συναινούσε στο να αναλάβει ο Μητσοτάκης κορυφαία θέση στην ΕΕ, τα σχόλια είναι περιττά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 00:47