search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:36
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: «Ο Κασσελάκης θα συναινούσε στο να αναλάβει ο Μητσοτάκης κορυφαία θέση στην ΕΕ, τα σχόλια είναι περιττά»

22.05.2024 11:16
haritsis

Η Νέα Αριστερά σχολίασε την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, σε ερώτηση που του έγινε για το πώς θα έβλεπε το ενδεχόμενο να αναλάμβανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορυφαία θέση στη Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε επ’ αυτού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Attica, αναφέροντας πως θα ήθελε να είναι ένας Ελληνας, όμως το πρόβλημα δεν είναι ο πρωθυπουργός ως άνθρωπος, αλλά οι πολιτικές του.

«Να είναι Έλληνας, ναι. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο πολύ με το «ων» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και έχω κι εκεί ενδοιασμούς όσον αφορά στην αλαζονεία και στην χειραγώγηση του πληθυσμού, το πρόβλημά μου είναι με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει, η οποία δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, φτωχοποιεί μια τεράστια μάζα του ελληνικού λαού και βάζει τόσους ανθρώπους στη μισθωτή εργασία, οι οποίοι πληρώνονται -ξέρετε, ένας στους δύο μισθωτούς στη χώρα μας έχει αμοιβή 1.000 ευρώ μικτά το μήνα ή λιγότερο. Πώς θα ζήσει κανείς σ’ αυτή τη χώρα μ’ αυτόν τον τρόπο; Πώς;» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πάνω σε αυτή τη τοποθέτηση, η Νέα Αριστερά έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ουσιαστικά για δηλώσεις που δεν παραπέμπουν στην αριστερά.

Το σχόλιο της Νέας Αριστεράς

«Ο κύριος Κασσελάκης έχει παραδεχτεί πως πριν λίγα χρόνια διαπραγματευόταν να γίνει υπουργός του κύριου Μητσοτάκη. Χθες, σε συνέντευξη του στο ‘Αττικα γνωστοποίησε πως δεν θα είχε πρόβλημα με μια πιθανή υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν. Πιθανότατα θα συναινούσε, δηλαδή, στο να αναλάβει κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο πολιτικός που συνέδεσε το όνομά του με τις πρωτοφανείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την απάνθρωπη διαχείριση του προσφυγικού. Τα σχόλια είναι περιττά. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες ακούν και κρίνουν».

Διαβάστε επίσης:

Αποστολάκης: «Ολιγωρία της κυβέρνησης με τη Βόρεια Μακεδονία»

Σωκράτης Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις (video)

Βασίλης Χατζηϊακώβου στο topontiki.gr: «Θα παλέψω χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και ανούσιες δεσμεύσεις για προσωπικούς και συλλογικούς στόχους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:36