search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:39
MENU CLOSE

Σωκράτης Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις (video)

22.05.2024 09:57
sokratis_famellos_new

Για το προσκλητήριο Κασσελάκη προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, αμέσως μετά τις εκλογές, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (22/5) ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Είναι μια σταθερή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει συμμαχίες πρώτα στη βάση και σε προοδευτικά κόμματα», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προφανώς και θα δώσει πολλά μηνύματα και πρώτα στον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα απάντησε ότι «η πιθανή δική του αποσταθεροποίηση δεν συνιστά και της χώρας», σημείωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε μια χώρα με επίλυση του χρέους και τώρα είμαστε δεύτερη από το τέλος σε αγοραστική δύναμη και μας πλησιάζει η Βουλγαρία, ενώ στους φόρους είμαστε Σουηδία», συνέχισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε γιατί η κυβέρνηση είχε υπερ-έσοδα πάνω από 4 δισ. ευρώ το χρόνο και ρωτάει εμάς πού θα βρούμε τα χρήματα, όταν μάλιστα ο ίδιος ευθύνεται για λάθος στην είσπραξη της φορολογίας;», αναρωτήθηκε απαντώντας στο κατά πόσο είναι κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταδικάσει την απαράδεκτη δήλωση της προέδρου της γειτονικής χώρας καθώς και την παραβίαση συμφωνίας της ονομασίας, ενώ ζήτησε να παρθούν τα απαραίτητα εθνικά μέτρα.

«Η Ελλάδα επέλεξε να κάνει συμφωνία που λύνει το πρόβλημα της ονομασίας και της αρχαίας ιστορίας, αυτό είχε κλείσει. Αν είχαμε κυρώσει τα μνημόνια και είχε προχωρήσει τις συμφωνίες για τα βιβλία, πινακίδες και ονομασία προϊόντων θα είχαν αλλάξει οι συνθήκες», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Χατζηϊακώβου στο topontiki.gr: «Θα παλέψω χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και ανούσιες δεσμεύσεις για προσωπικούς και συλλογικούς στόχους»

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Δε θα κυρωθούν τα μνημόνια μέχρι να συμμορφωθούν – Επίθεση σε Κασσελάκη και παραδοχή της ακρίβειας (Live)

Τα «περίεργα» μαθηματικά του Γιώργου Αυτιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:39