search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:39
MENU CLOSE

Μάθιου Πέρι: Νέα έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού – Τι εξετάζουν οι αρχές

22.05.2024 12:46
matthew_perry225

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε νέα έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι.

Ο Πέρι, πρωταγωνιστής της επιτυχημένης τηλεοπτικής κωμικής σειράς Friends, πέθανε τον Οκτώβριο από «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης», δήλωσαν τότε ιατρικές πηγές. Όπως αναφέρει το BBC, η έρευνα σκοπεύει να «ρίξει φως» στο πώς ο ηθοποιός προμηθεύτηκε το αναισθητικό που βρέθηκε στον οργανισμό του.

Σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και την Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ για την έρευνα σχετικά με τον θάνατο του 54χρονου.

Σύμφωνα με το TMZ, η έρευνα επικεντρώνεται στον εντοπισμό του προσώπου που έδωσε στον ηθοποιό την κεταμίνη ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Πέρι να έλαβε το ναρκωτικό μέσω ταχυδρομείου.

Το τμήμα ληστειών-ανθρωποκτονιών του LAPD ηγήθηκε της αρχικής έρευνας θανάτου λόγω του υψηλού προφίλ του Πέρι και συνέχισε να ερευνά την πηγή της κεταμίνης μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης νεκροψίας τον Δεκέμβριο, σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατό του.

«Υποθετικά υπάρχει ενδεχόμενο ποινικής ενοχής ανάλογα με το τι θα δείξει η έρευνα, αλλά σε αυτό το σημείο δεν είμαστε ακόμη σίγουροι», είπε ο διοικητής του LAPD, προσθέτοντας ότι οι αρχές εξετάζουν από πού πήρε τα ναρκωτικά ο Perry και ποιος τα προμήθευε.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες και το TMZ αναφέρει ότι διάφορα πρόσωπα του Χόλιγουντ έχουν κληθεί για καταθέσεις. Έχουν προσεγγιστεί από τους ερευνητές διασημότητες που «είναι γνωστό ότι έχουν ιστορικό χρήσης ή κατάχρησης ναρκωτικών».

Η θεραπεία με κεταμίνη και τα αναπάντητα ερωτήματα

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέρι βρέθηκε αναίσθητος στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι βρέθηκαν «υψηλά επίπεδα κεταμίνης στο μεταθανάτιο δείγμα αίματός του».

Ο πνιγμός αναφέρθηκε επίσης ως παράγοντας που συνέβαλε στον θάνατό του, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ατύχημα». Ο ανώτερος αναπληρωτής ιατροδικαστής Raffi Djabourian πρόσθεσε ότι άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του ήταν η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών.

Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε ότι ο Πέρι «λάμβανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος», με την πιο πρόσφατη δόση να έχει ληφθεί μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

«Η κεταμίνη στον οργανισμό του κατά τον θάνατό του δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης, καθώς ο χρόνος ημιζωής της κεταμίνης είναι τρεις έως τέσσερις ώρες ή και λιγότερο» αναφερόταν επίσης, εγείροντας ερωτηματα για την πηγή από την οποία ο Πέρι προμηθεύτηκε το φάρμακο.

Σημειώνεται ότι οι ιατροδικαστές που είχαν αναλάβει να εξετάσουν το σώμα του τηλεοπτικού Τσάντλερ, είχαν αποκαλύψει ότι ο Πέρι είχε στον οργανισμό του πόσότητες κεταμίνες ανάλογες με νοσοκομειακό ασθενή σε γενική αναισθησία…

Ωστόσο δεν είχαν εντοπιστεί αλκοόλ, κοκαΐνη, ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη ή φαιντανύλη στον οργανισμό του.

Η μοιραία μάχη με τις εξαρτήσεις

Στο απόγειο της φήμης του, ο Πέρι πάλευε με εθισμό από παυσίπονα, ναρκωτικά και αλκοόλ και είχε πάει πολλές φορές σε κλινικές απεξάρτησης.

Το 2016, δήλωσε στο BBC Radio 2 ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τρία χρόνια γυρισμάτων κατά τη διάρκεια των Friends, εξαιτίας του αλκοόλ και των ναρκωτικών.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες αποτοξίνωσης ο Πέρι έγραψε στην αυτοβιογραφία του του ότι ήταν κυρίως νηφάλιος από το 2001 – «εκτός από περίπου 60 ή 70 “ατυχίες”».

Διαβάστε επίσης:

Ευγνωμοσύνη των Παλαιστινίων για την αναγνώριση του κράτους τους από Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία

Ποιο (και γιατί) είναι το ακριβότερο… φτερό στον κόσμο

Γιατί καλλιεργείται κλίμα «πολεμικής ετοιμότητας» στη Βρετανία;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:39