search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Καθαιρείται ο ιερέας που βίαζε την θετή κόρη του οδηγώντας την στην αυτοκτονία

04.04.2018 13:31
Καθαιρείται ο ιερέας που βίαζε την θετή κόρη του οδηγώντας την στην αυτοκτονία - Media

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, προχωρεί στις 19 Απριλίου στην καθαίρεση του ιερέας και θετού πατέρα της Έλενας Φραντζή, την οποία βίαζε οδηγώντας την στην αυτοκτονία.

Ο ιερέας έχει ήδη καταδικασθε΄από δύο δικαστήρια ιερέα για παρενόχληση της ανήλικης τότε και αποβιώσασας, Έλενας Φραντζή και δρομολογείται ύστερα από την αποκάλυψη των πρακτικών της Ιεράς Συνόδου (ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2015) που παραπέμπουν σε στημένη διαδικασία απαλλαγής του από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Στην περίπτωση του ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα, την πρόταση για καθαίρεση αναμένεται να υποβάλει σε μια προσπάθεια εξιλέωσης ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, παρόλον ότι από τα πρακτικά προκύπτει ότι είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα καλώντας τη Σύνοδο, όπως «επιδεικνύουσα την επιείκειαν αυτής, αποκαταστήσει, κατ’ οικονομίαν, τον ιερέα». 

Σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, ο μητροπολίτης Ησαΐας αναφερόμενος στον ιερέα είχε αναφέρει πως «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί, τόσον ο ίδιος όσον και η οικογένειά του».

Ο μητροπολίτης Ταμασού θα ζητήσει την καθαίρεση ως οικείος επίσκοπος και εκ των πραγμάτων δεν φαίνεται να υπάρχει έδαφος που να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κρυφτεί πίσω από νομικίστικα ζητήματα με σκοπό να αποτρέψει την καθαίρεση του ιερέα.

Όπως ανέφερε Συνοδικός Ιεράρχης, η καθαίρεση είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Σύνοδος για να μετριάσει κάπως τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Στην απαλλαγή του ιερέα συνέβαλαν με τις θέσεις που ανέπτυξαν ή τη στάση που τήρησαν οι μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐας, Λεμεσού Αθανάσιος και Κύκκου Νικηφόρος, καθώς και ο επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Παράλληλα, από τα πρακτικά της Συνόδου προκύπτει ότι ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είχε εισηγηθεί επανεξέταση της υπόθεσης λόγω του ότι στο μεταξύ μεσολάβησαν οι δύο αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον μητροπολίτη Πάφου, ο μητροπολίτης Κιτίου είχε εκφράσει τη θέση πως «το θέμα δεν δύναται να επανεξετασθεί».

Τέλος, στα πρακτικά καταγράφηκε ότι: «Κατόπιν τούτων, ο μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού».

Πηγή: Φιλελευθερος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50