search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Για επικίνδυνη κλιμάκωση των εξελίξεων Μέση Ανατολή κάνει λόγο το ΚΚΕ

13.04.2018 03:00
kouts-4.jpg

 

 «Ανησυχούμε ιδιαίτερα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία, την ανατολική Μεσόγειο, με την ένταση των ανταγωνισμών και την κάθοδο εκεί πολλών πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να οξυνθούν οι αντιθέσεις και να υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσης ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ευρύτερα στην περιοχή της Ευρώπης, της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζεται και η ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ» υπογράμμισε σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Απ αυτή τη σκοπιά οι ανησυχίες μας», τόνισε ο Κουτσούμπας, «μας οδηγούν να πούμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να βλέπει ως βασικό συμπέρασμα όλης αυτής της πορείας τις επικίνδυνες εξελίξεις με τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων – και της σημερινής κυβέρνησης – στον ευρωατλαντικό άξονα,

ιδιαίτερα την πρόσδεσή της στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, τις βάσεις του θανάτου που υπάρχουν στην πατρίδα μας και όλα αυτά που συμβαίνουν με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως καλούμε σε πάλη για την αποδέσμευση απ’ αυτές τις λυκοσυμμαχίες».

Και κατέληξε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ: «οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους γειτονικούς λαούς και των Βαλκανίων και της Τουρκίας και της ανατολικής Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δυναμώσει η πάλη για φιλία, αλληλεγγύη, συνεργασία, ειρήνη και ευημερία, για κατάργηση του συστήματος που οδηγεί μόνο σε φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Μπλεγμένη η Ελλάδα

«Μπαρουταποθήκη» χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή της έντασης ο «Ριζοσπάστης», επισημαίνοντας τον βαθμό εμπλοκής της χώρας μας και κάνοντας λόγο για ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της, «επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί στην περιοχή μας, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, είναι παράγοντες αστάθειας και μπορεί να οδηγήσουν σε γενίκευση του πολέμου. Μεγάλες ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο εκθέτοντας τον λαό σε μεγάλο κίνδυνο».

Χαρακτηριστικά ο «Ριζοσπάστης» σημειώνει πως «η όλη εξέλιξη, η κλιμάκωση των απειλών και η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνουν ότι η περιοχή μοιάζει με μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί και πάλι. Σε αυτό το”κουβάρ είναι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ μπλεγμένη και η Ελλάδα, που έχει ενεργή συμμετοχή στις επεμβάσεις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (βλέπε βάση της Σούδας και άλλες εγκαταστάσεις), προσδοκώντας ανταλλάγματα για την ελληνική αστική τάξη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:17