search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:25
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» των «53» για Δημάκη: Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς λύση τώρα

14.04.2018 12:25
«Καμπανάκι» των «53» για Δημάκη: Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς λύση τώρα - Media

 

Ένα 24άωρο μετά την ερώτηση που κατέθεσαν την Παρασκευή, στη Βουλή, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπά νέο «καμπανάκι» κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για την υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη. 

Με άρθρο τους στην ιστοσελίδα commonality.gr, οι «53» δηλώνουν «ανεπιφύλακτα μαζί του, χωρίς υποσημειώσεις και εξουσιολαγνικά τερτίπια» και απαιτούν «λύση τώρα». 

Ολόκληρο το κείμενο: 

«Η ζωή είναι η υπέρτατη αξία, δεν την παζαρεύεις, την περιφρουρείς. Δεν την κλονίζεις, της δίνεις ανάσα. Δεν την αφήνεις να δίνει άνιση μάχη στα γρανάζια νομικών ερμηνειών και αδιεξόδων. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει η ζωή και συνεπώς λύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά και απευθυνόμενοι επί της ουσίας στον Σταύρο Κοντονή απαιτούν λύση τώρα για τον Βασίλη Δημάκη που ζητά να παρακολουθεί τα μαθήματά του στην ανώτατη εκπαίδευση με βραχιολάκι εντοπισμού, και κάνει πραγματοποιεί απεργία πείνας μετά την απόρριψη του αιτήματός του από το συμβούλιο των φυλακών.

Όπως αναφέρουν οι 53:
«Το είχαμε πει και παλιότερα. Το λέμε και σήμερα δυνατά. Τα δικαιώματα απαιτούν ψυχή, πείσμα, επιμονή, όραμα. Δεν τα αφήνεις στο έλεος της τελευταίας στιγμής, δεν είναι εξαναγκασμός, αποτελούν για την Αριστερά απόλυτη προτεραιότητα, είναι της πρώτης στιγμής.

Το είχαμε πει και παλιότερα. Στους δρόμους, στα αμφιθέατρα, έξω από τις φυλακές. Το πάθος για τη λευτεριά περνά
μέσα από τα μονοπάτια της γνώσης που ο Βασίλης Δημάκης, στα 39 του χρόνια δείχνει να βαδίζει αθόρυβα αλλά και με θόρυβο την ίδια στιγμή.

Είμαστε ανεπιφύλακτα μαζί του, χωρίς υποσημειώσεις και εξουσιολαγνικά τερτίπια. Και είναι σαφές ότι όσα διεκδικούσαμε με πείσμα απέναντι σε συντηρητικής και αυταρχικής προέλευσης πολιτικούς, τα διεκδικούμε ακόμα περισσότερο σήμερα και όχι
μόνο. Τα απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Λύση τώρα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:25