search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου: Καθαιρέθηκε ο ιερέας που κακοποιούσε την Έλενα Φραντζή

18.04.2018 11:11
Ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου: Καθαιρέθηκε ο ιερέας που κακοποιούσε την Έλενα Φραντζή - Media

 

Την καθαίρεση του ιερέα που καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση κατά της ανήλικης τότε (και νεκρής σήμερα) Έλενας Φραντζή, αποφάσισε την Τετάρτη ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο Μητροπολίτης Κύκκου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδου ότι κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας για την αντικανονική δημοσίευση των πρακτικών της ιεράς συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά αποσπασματικά και παραποιημένα.

«Εγώ είχα δηλώσει για τον συγκεκριμένο κληρικό θα πρέπει να μελετήσουμε τους ιερούς κανόνες για να δούμε τι πρέπει να γίνει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μία αρνητική εικόνα για το πρόσωπό μου».

Όπως ανέφερε, «σήμερα συνήλθε το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο, και πήρε την απόφαση της καθαίρεσης».

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 29χρονη, αυτοκτόνησε στα τέλη Μαρτίου, μετά από χρόνια σεξουαλική κακοποίηση στα χέρια του «ιερέα» και της θετής της μητέρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:14