search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:27
MENU CLOSE

Έξαλλα τα τουρκικά ΜΜΕ με την απελευθέρωση του αξιωματικού: «Σκάνδαλο» και «ρεζιλίκι»

19.04.2018 12:56
Έξαλλα τα τουρκικά ΜΜΕ με την απελευθέρωση του αξιωματικού: «Σκάνδαλο» και «ρεζιλίκι»  - Media
 
«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος στην απόφαση για τη μη αναστολή παροχής ασύλου στον Τούρκο πιλότο, ο οποίος μέχρι να βγει η οριστική απόφαση ναι μεν θα αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο με την επιβολή σειράς περιοριστικών όρων.
 
«Σκανδαλώδης απόφαση για μέλος της FETO που απέδρασε στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, Hurriyet.
 
Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα αναστολής παροχής ασύλου, που είχε κατατεθεί από τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αμέσως μόλις η αρμόδια Επιτροπή του το χορήγησε.
 
Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ο Τούρκος συνεχίζει να είναι υπό καθεστώς προστασίας και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, όμως ορίζει ότι «η Διοίκηση μέχρι να εκδοθεί η αίτηση ακύρωσης να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του».
 
Επισημαίνεται ωστόσο πως «νοείται ότι η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατ’ ουσία κράτηση αυτού».
 
Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων, το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση. Σκληρή κριτική ασκεί στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα, «Haber7», η οποία στον τίτλο της στο θέμα κάνει λόγο για «απόφαση-ρεζιλίκι για τη FETO στην Ελλάδα».
 
Από την πλευρά της η Milliyet, σε αντίστοιχο ύφος, σημείωνει: «Η Ελλάδα έχει υπογράψει μια ντροπή! Ένα από τα οκτώ φυγόδικα μέλη του FETOs είναι ελεύθερο», ενώ η Sabah κάνει λόγο για «Απόφαση-σκάνδαλο από το ελληνικό δικαστήριο».
 
Πληροφορίες: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:26