search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:50
MENU CLOSE

Mega: Πλησιάζει η μέρα της κρίσεως

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2017
19-4-2018
19.04.2018 14:24
mega-3.jpg

 

«Παραήταν καλό για να ‘ναι αληθινό». Αυτή τη σκέψη έκαναν όσοι εργαζόμενοι του Mega πήγαν με χαρά να λάβουν τα 1.000 ευρώ της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με διάφορα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και τα οποία δεν τους επιτρέπουν να εισπράξουν το χιλιάρικο που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα, η απόφαση προβλέπει τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε 470 άτομα που εργάζονται ή εργάζονταν στην εταιρεία «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων». Υποτίθεται ότι αφορά ανέργους πρώην εργαζομένους του Mega είτε εργαζομένους του καναλιού που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας. Όμως, όπως είπαμε, τα οικονομικά κριτήρια που τέθηκαν είναι τέτοια που αποκλείεται να το εισπράξουν 470 άτομα. Π.χ., αν κάποιος από τους εργαζόμενους έχει βρει δουλειά κάπου αλλού για να καλύψει τα προς το ζην του, αφού από το κανάλι δεν πληρώνεται, τότε δεν μπορεί να λάβει το οικονομικό βοήθημα.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα γενικότερα προβλήματα του Mega, η ΕΣΗΕΑ καλεί ξανά τους μετόχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του Τ/Σ Mega δεν καταβλήθηκε φέτος το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους». Έτσι, αποφάσισε ότι «θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προς τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη για την εξόφληση των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας».

Στη συνέχεια, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι οι μέτοχοι κατέβαλαν τα οφειλόμενα στην Digea για τον Μάρτιο του 2018, προκειμένου ο σταθμός να συνεχίσει να εκπέμπει. «Δηλαδή, για την DIGEA υπήρχαν χρήματα. Για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους δεν υπάρχουν χρήματα», καταλήγει.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους ούτε ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα και βρίσκονται, για ακόμη μια φορά, θύματα της δίνης των εξελίξεων, το κανάλι βαδίζει προς την ημέρα της κρίσεώς του.

Η μέρα της κρίσης έχει οριστεί στις 4 Μαΐου. Οι μέτοχοι του μεγάλου καναλιού προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι τότε και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ανέβαλαν την Τρίτη τη Γενική τους Συνέλευση για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στον τηλεοπτικό σταθμό.

Αν την ημέρα της κρίσεως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφασίσει ότι είναι άκυρη η προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και, ουσιαστικά, ακυρωθεί ο διαγωνισμός, τότε το Mega έχει ελπίδες να συνεχίσει να εκπέμπει και η ιδέα του «μαύρου» απομακρύνεται.

Αλλά, αν τελικά το ΣτΕ πει «όχι» στις αιτήσεις ακυρώσεως των ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star, Mega και της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), τότε οι πιστώτριες τράπεζες θα κάνουν πράξη αυτό που θέλουν και ετοιμάζουν τόσο καιρό για το κανάλι. Δηλαδή, θα βγάλουν στο «σφυρί» όλα τα περιουσιακά στοιχεία και, ειδικότερα, την ταινιοθήκη του σταθμού και το σήμα του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50