search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:54
MENU CLOSE

Ύστατο χαίρε στην Μπάρμπαρα Μπους (Videos)

21.04.2018 17:59
Τζορτζ Μπους: Ξεκάθαρο το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ - Media
 
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, είπαν το τελευταίο αντίο στην Μπάρμπαρα Μπους, την πρώην πρώτη κυρία η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 92 ετών.
 
Η Μπους ήταν η μοναδική Αμερικανίδα που είδε τον σύζυγό της και τον γιο της να γίνονται πρόεδροι της χώρας. Ήταν σύζυγος του 41ου προέδρου, του Τζορτζ Χ.Ου. Μπους (1989-1993) και μητέρα του 43ου, του Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009). Από τον γάμο της με τον Τζορτζ. Χ.Ου. Μπους, 93 ετών σήμερα, απέκτησε έξι παιδιά (εκ των οποίων πέντε είναι εν ζωή), 17 εγγόνια και 7 δισέγγονα.

Στην κηδεία της, στην Επισκοπική Εκκλησία Σεν Μάρτιν του Χιούστον, στο Τέξας, παρέστη σύσσωμη η οικογένειά της, καθώς και οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, τις πρώην πρώτες κυρίες Μισέλ και Χίλαρι. Η τελετή μεταδόθηκε απευθείας από τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Παρούσα στην εκκλησία, δίπλα στους Ομπάμα, ήταν και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ που εκπροσώπησε τον σύζυγό της. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέστη προκειμένου να μην διαταραχθεί η τελετή από τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνονταν και “από σεβασμό για την οικογένεια Μπους”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Με ανάρτησή του στο Twitter ωστόσο ανέφερε σήμερα ότι “προσεύχεται μαζί με όλη την οικογένεια”.
 
Ο Τραμπ είχε επικρίνει πολλές φορές τους Μπους επειδή δεν στήριξαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.
 
Η Μπάρμπαρα Πιρς, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Υόρκη. Γνώρισε τον Τζορτζ Χ.Ου. Μπους όταν ήταν 16 ετών, τον παντρεύτηκε τρία χρόνια αργότερα και το ζεύγος εγκαταστάθηκε στο Τέξας. Ο γάμος τους κράτησε 73 χρόνια και ήταν η μακροβιότερη ένωση προεδρικού ζεύγους στην ιστορία των ΗΠΑ.
 
Η πρώην πρώτη κυρία είχε επιλέξει η ίδια ποιοι θα εκφωνούσαν τον επικήδειο: ο γιος της Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας, η επί πολλά χρόνια στενή φίλη της, Σούζαν Μπέικερ, σύζυγος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ και ο ιστορικός Τζον Μίτσαμ που έγραψε τη βιογραφία του συζύγου της.
 
Η Μπάρμπαρα Μπους θα ενταφιαστεί στο Κόλετζ Στέισον, στον χώρο όπου βρίσκεται σήμερα η προεδρική Βιβλιοθήκη Μπους και όπου είχε ταφεί η κόρη του ζεύγους, Ρόμπιν, η οποία πέθανε από λευχαιμία το 1953, σε ηλικία μόλις 3 ετών.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/CBS
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:53