search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:33
MENU CLOSE

Δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook; Κι όμως, αυτό ξέρει για εσάς

22.04.2018 14:28
Facebook: Πώς θα καταλάβετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας - Media

 

Πέρασε στα «ψιλά», αλλά μια απάντηση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, του ιδρυτή του Facebook κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι άκρως αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, αλλά ακόμα και ατόμων που δεν έχουν λογαριασμό σε αυτή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μπεν Λουτζάν ρώτησε τον Ζάκερμπεργκ αν το Facebook έχει και διακρατεί στοιχεία ανθρώπων που δεν έχουν λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η απάντηση ήταν αποκαλυπτική: «γενικά συλλέγουμε δεδομένα ανθρώπων που δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook, για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγουμε περιστατικά scraping (σ.σ. αντίστροφες έρευνες βασισμένες σε δημόσια δεδομένα, όπως, π.χ. αριθμοί κινητών τηλεφώνων)».

Τώρα μπορεί κάποιος -και εύλογα- να αναρωτηθεί, πώς γίνεται το Facebook να έχει στοιχεία για μένα, αν δεν έχω λογαριασμό ούτε το χρησιμοποιώ; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι πρόκειται για την πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα κάποιος γνωστός μας να ανοίξει ή να διαθέτει λογαριασμό σε αυτό.

Το Facebook, λοιπόν, ζητά από τους χρήστες του να φορτώσουν σε αυτό τις επαφές τους, προκειμένου να αρχίσει να προτείνει νέα άτομα για φίλους. Αν βρίσκεστε σε αυτές τις επαφές, η πλατφόρμα δημιουργεί αυτόματα ένα «σκιώδες προφίλ» σας, ώστε αν αποκτήσετε λογαριασμό, να είναι σε θέση να σας προτείνει φίλους.

Αυτά τα «σκιώδη προφίλ» είναι απολύτως ιδιωτικά, ωστόσο, χάρη σε αυτά το Facebook μαθαίνει πράγματα για εσάς, ακόμα κι αν ποτέ δεν γίνετε χρήστης της πλατφόρμας.

Πληροφορίες: Independent

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:32