search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:25
MENU CLOSE

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση πέους και όσχεου

23.04.2018 18:35
Παιχνίδια της τύχης: Εκείνος χαροπάλευε στο χειρουργείο και η γυναίκα του κέρδιζε 27.000 ευρώ στα τυχερά παιχνίδια - Media
 
Η πρώτη μεταμόσχευση πέους και όσχεου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, σε έναν Αμερικανό στρατιωτικό ο οποίος είχε τραυματιστεί στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς.
 
Στο παρελθόν οι γιατροί έχουν καταφέρει να μεταμοσχεύσουν επιτυχώς πέος, όμως χωρίς το όσχεο.
 
Η επέμβαση, που κράτησε 14 ώρες, έγινε στις 26 Μαρτίου από μια ομάδα εννέα πλαστικών χειρουργών και δύο ουρολόγων. “Ελπίζουμε ότι αυτή η μεταμόσχευση θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η σεξουαλική και ουροποιητική λειτουργία του νεαρού ασθενούς” δήλωσε ο Γ.Π. Άντριου Λι, καθηγητής και διευθυντής του τμήματος πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής της ιατρικής σχολής.
 
Το πέος, το όσχεο (χωρίς τους όρχεις) και ένα μέρος του κοιλιακού τοιχώματος προέρχονταν από πτωματικό δότη.
 
Ο ασθενής ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του αλλά σε μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι πρόκειται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα. “Είναι ένας τραυματισμός που δεν μπορείς να τον δεχτείς εύκολα. Όταν ξύπνησα (μετά την επέμβαση) αισθάνθηκα επιτέλους πιο φυσιολογικός”, πρόσθεσε.
 
Το νοσοκομείο δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες τραυματίστηκε ο ασθενής. Συχνά, τέτοια τραύματα προκαλούνται από εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών.
 
Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο έγινε στην Κίνα το 2006, όμως ο λήπτης ζήτησε κατόπιν να χειρουργηθεί και πάλι για να του αφαιρεθεί το πέος επειδή τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αντιμετώπισαν “σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα”. Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση έγινε στη Νότια Αφρική το 2015 και ακολούθησε άλλη μία στις ΗΠΑ το 2016.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24