search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Τσίπρας: Έχουμε σταθερή υπεραπόδοση, ανάγκη να αφαιρεθούν μέτρα λιτότητας – Γιούνκερ: Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του προγράμματος

26.04.2018 09:28
Επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ για τις πυρκαγιές στην Αττική: Πόροι της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση  - Media

 

Κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Αθήνα για να ανοίξει ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου της χώρας από το Μμημόνιο τον Αύγουστο. 

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «κάθε χρόνο πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3,5% πράγμα που προδικάζει με ασφάλεια την επίτευξη των στόχων του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και κυρίως για το ’18 και ’19 πράγμα που κανείς καλόπιστος δεν μπορεί να αμφισβητήσει». Λέγοντας ουσιαστικά πως «η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας εξέπληξε θετικά. Για πολλά χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις υπόσχοταν πολλά, αλλά δεν εκπλήρωναν τις δεσμεύσεις τους». «Αποκατάσταση της κανονικότητας δε σημαίνει ότι επιστρέφουμε στο παρελθόν ότι επαναλαμβάνουμε τα λάθη που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση δεν πρέπει να ανατραπούν, αλλά να εμβαθύνουν», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Όσον αφορά το ζήτημα των αλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «συμφωνούμε με Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, εμείς προτείναμε παράλληλα υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων. Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ, ως δανειστή έσχατης ανάγκης των χωρών της Ευρωζώνης, ένα ταμείο υπό τον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου. Τώρα που η Ευρωζώνη βγαίνει από την κρίση πρέπει να τη θωρακίσουμε. Οι προτάσεις της Κομισιόν πιστεύω ότι διαμορφώνουν τον αναγκαίο κοινό τόπο. Εμείς τις στηρίζουμε, παρότι έχουμε πιο προωθημένες προτάσεις, εν τουτοις κατανοούμε ότι έχουν κοινό σημείο τον εκδημοκρατισμό της Ευρωζώνης. Για εμάς αυτό σημαίνει σύγκλιση και συνοχή, ανάπτυξη στη θέση της λιτότητας, σταδιακή αντικατάσταση διακρατικών με πανευρωπαικούς θεσμούς».

Γιούνκερ: Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του προγράμματος 

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε πως το πρόγραμμα τελειώνει στις 20 Αυγούστου και πως η Ελλάδα θα γίνει κανονική χώρα. «Πριν από το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα γίνει μία χώρα κανονική. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του προγράμματος. Μαζί θα γυρίσουμε τη σελίδα αυτών των δύσκολων χρόνων. Οσο νωρίτερα τελειώσει η 4 αξιολόγηση τόσο καλύτερα. Να κλείσει το θέμα του χρέους και όλες οι χώρες να σεβαστούν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει . Οι επιδόσεις της Ελλάδας εξαιρετικές, όπως και οι θυσίες των Ελλήνων και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μπροστά μας», είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50