20/10/2019 03:10:24

Θεοδωράκης: Κατάλληλος γονέας ένας ομοφυλόφιλος όσο και ένας ετεροφυλόφιλος

Υπέρ του «διαζυγίου» με το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στο Ποτάμι  - Media

 

Στο ζήτημα της αναδοχής και υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης.  

Επικαλούμενος την παρέμβαση ειδικών και ψυχολόγων, ο επικεφαλής του «Ποταμίου» έγραψε: «Ελπίζω μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση των 55 ψυχολόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, να σταματήσει η παραφιλολογία επί του θέματος. Αυτές οι υποθέσεις δεν είναι της αρμοδιότητας ούτε των κομματικών, ούτε των θρησκευτικών οργανώσεων. Προφανώς όλοι μπορούμε να έχουμε γνώμη αλλά οι αποφάσεις της πολιτείας – και της Βουλής – θα πρέπει να λαμβάνονται, αφού σταθμιστούν οι γνώμες των επαϊόντων».


Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτει ότι οι 55 ακαδημαϊκοί υπογραμμίζουν ότι «ο ισχυρισμός ότι τα παιδιά ομοφυλόφιλων δεν αναπτύσσονται το ίδιο καλά σε σχέση με τα παιδιά ετεροφυλόφιλων, δεν ευσταθεί, η αυτοεκτίμηση, το άγχος, η κατάθλιψη, τα προβλήματα συμπεριφοράς, δεν εξαρτώνται από τις σεξουαλικές επιλογές των γονέων και η ανατροφή από ομοφυλόφιλους γονείς δεν επηρεάζει μονοδιάστατα την ταυτότητα φύλου του παιδιού».

Επισημαίνει ότι οι επιστήμονες «συμφωνούν ότι ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να είναι κατάλληλος και ικανός γονέας όσο και ένας ετεροφυλόφιλος" και προσθέτει ότι "λένε δηλαδή αυτό που εμπειρικά γνωρίζουμε όλοι. Υπάρχουν καλοί και κακοί γονείς. Αλλά δεν είναι οι καλοί ετερόφυλοι και οι κακοί ομοφυλόφιλοι».

«Το θέμα δεν είναι αν οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία. Το θέμα είναι αν τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν ένα σπίτι και να μην αραχνιάζουν στα ιδρύματα. Και αυτό το σπίτι η πολιτεία θα πρέπει να το επιλέγει με αυστηρά κριτήρια. Να εξασφαλίζει δηλαδή οτι το παιδί θα αναθραφεί σωστά, σωματικά και πνευματικά», καταλήγει ο επικεφαλής του Ποταμιού.


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.