search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:03
MENU CLOSE

Άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

13.05.2018 08:36
Άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Media

 

Άνοιξαν το πρωί σε 339 σημεία σε Αττική και περιφέρεια οι εσωτερικές κάλπες στη Νέα Δημοκρατία για την εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και συνέδρων για το Συνέδριο-ορόσημο του προσεχούς Δεκεμβρίου. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την “εντυπωσιακή”, όπως τη χαρακτηρίζουν, συμμετοχή των πολιτών στην όλο διαδικασία, όπως αυτή εξελίσσεται στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα, άλλωστε, με τα στοιχεία, 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των δώδεκα ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στη σημερινή διαδικασία, ενώ 27.896 έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος της “γαλάζιας” παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ψήφισε πριν λίγη ώρα στο Περιστέρι, στο προ του ανοίγματος της κάλπης μήνυμά του είχε κάνει λόγο για μία πρωτοβουλία που δεν αφορά μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Λ. Αυγενάκης στο Capital.gr: Ενδυναμώνουμε τη συμμετοχή της κοινωνίας

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο “Capital.gr”, επεσήμανε ότι η “γαλάζια” παράταξη ενδυναμώνει τη συμμετοχή της κοινωνίας.

“155.335 πολίτες, ενεργά μέλη του κόμματός μας, μέσω μίας πρωτοπόρας εσωκομματικής διαδικασίας, θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα της ΝΔ. Διεξάγοντας εκλογές από τη βάση, ενισχύουμε την εσωκομματική δημοκρατία, στηρίζουμε την αρτιότερη αξιοποίηση των στελεχών μας, ενδυναμώνουμε τη συμμετοχή όλων των μελών μας. Προχωράμε ενωμένοι στην πολιτική και ποιοτική ανανέωση της ΝΔ, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία της παράταξής μας, η οποία ανοίγεται εκτός των στενών κομματικών τειχών και απευθύνεται με αυτοπεποίθηση σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε εδώ, για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και είναι έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει”, σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ανέφερε, σε δήλωσή του, ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη σχέση πολιτών και κομμάτων. “Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, με την απευθείας ανάδειξη των επικεφαλής των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων από τους πολίτες αποτελούν μια τομή ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού της παράταξης. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και όλοι εμείς θα είμαστε εκεί για να υποδεχθούμε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα. Περισσότεροι από 155.000 Ελληνίδες και Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έγιναν μέλη του κόμματος και έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Δημοκρατία και μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία”, είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Από την ανάλυση του “γαλάζιου” στρατοπέδου προκύπτει ότι:

-Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών.

-Το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

-Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

-Το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

-Το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί.

-Το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και

-Το 4,4% στην υγεία.

Σε κάθε κάλπη είναι εγγεγραμμένοι, κατά μέσο όρο, περισσότεροι από 2.500 πολίτες. Σε περισσότερες από το 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών θα ξεπεράσει το 50%.

Πηγή: capital

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:02