search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από το erga omnes

14.05.2018 12:23
Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από το erga omnes - Media
 
Διαψεύδει το Μαξίμου το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας» στο οποίο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση προωθεί διεθνή συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων, η οποία δεν οδηγεί απαραίτητα σε erga omnes αφού δίνει στη γείτονα τη δυνατότητα να αθετήσει τις υπογραφές της, κάτι που την καθιστά μεν υπόλογη απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς αλλά δεν επηρεάζει το προενταξιακό καθεστώς σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εφόσον αυτό θα έχει συντελεστεί.
 
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το ενικό συμφέρον και τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει στη διαπραγμάτευση απαντά το Μαξίμου. Πιο αναλυτικά κυβερνητικές πηγές σημειώνουν:
 
«Η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και έχοντας θέσει δύο σαφείς όρους για τη διασφάλιση της εθνικής γραμμής. Τη σύνθετη ονομασία και την ισχύ της έναντι όλων. Όπερ συνεπάγεται και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος ως προϋπόθεση για την υποστήριξή μας στην ένταξή της σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
 
Συνεπώς, τα όσα αναφέρονται ερμηνευτικά στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Εστία” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50