search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Τι είναι οι φυσικές πισίνες χωρίς χλώριο και γιατί έγινε νέα μόδα (Photos)

17.05.2018 09:11
5_5

 

Το νέο τρεντ, ανάμεσα σε όσους φυσικά μπορούν να την αποκτήσουν, είναι οι λεγόμενες «φυσικές» πισίνες, οι οποίες πλέον έχουν αντικαταστήσει τις κανονικές στα σχέδια γνωστών και μοντέρνων αρχιτεκτόνων και designers.

Πρόκειται για πισίνες που μοιάζουν με λίμνες αλλά, σε αντίθεση με τις συμβατικές, χρησιμοποιούν απολύτως φυσικά μέσα για τη συντήρηση τους.

Στη θέση των κλασικών φίλτρων καθαρισμού, που επιστρατεύουν το χλώριο και το όζον για την απολύμανση του νερού, οι φυσικές πισίνες αντιτάσσουν τις λεγόμενες «περιοχές αναγέννησης» στις οποίες τοποθετούνται εντυπωσιακά υδρόβια φυτά, ειδικά βότσαλα, μίνι-καταρράκτες και βιολογικά φίλτρα, αλλά όχι μόνο για λόγους αισθητικής.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα μικρό κι υγιές οικοσύστημα μέσα στην πίσινα που θυμίζει επιστροφή στη φύση μιας και την κάνει να μοιάζει με θάλασσα ή λίμνη και, κυρίως, ενισχύει τη δράση των καλών μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για τη φυσική απολύμανση του νερού της.

Με αυτόν τον τρόπο, το νερό μιας φυσικής πισίνας διατηρείται πάντα διαυγές και καθαρό ενώ οι ειδικοί διατείνονται ότι όχι μόνο μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε αυτό αλλά και να το πιει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50