15/07/2019 22:28:01

Στη Βουλή φέρνει ο Σταύρος Θεοδωράκης το θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond

«Βόμβα» στην Καλντέρα - Βυθίστηκε το πλωτό φράγμα που συγκρατούσε τη ρύπανση του Sea Dimond - Media

 

Το θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond, θα φέρει στη Βουλή «Το Ποτάμι», ενημερώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο facebook.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, «ο κόσμος της Σαντορίνης, όλοι οι Αιγαιοπελαγίτες, πρέπει να μάθουν πότε θα εξουδετερωθεί η "βόμβα" που κρύβεται στον βυθό της καλντέρας. Πρέπει να μάθουν ποια συμφέροντα -κατά τη ρήση του υπουργού- εμποδίζουν την ανέλκυση. Και κυρίως πρέπει να προστατεύσουμε (ό,τι απέμεινε από) το Αιγαίο!».

Ο κ. Θεοδωράκης επικαλείται και έρευνα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρχιπέλαγος» σύμφωνα με την οποία, ύστερα από δειγματοληψίες στη θαλάσσια περιοχή, το κουφάρι του πλοίου διαβρώνεται και ο ρυθμός ρύπανσης αυξάνεται με διαρροή τοξικών και επικίνδυνων ουσιών στα θαλάσσια οικοσυστήματα. «Από την κυβέρνηση, όμως, ούτε φωνή ούτε ακρόαση».

Επικαλούμενος, δε, πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, σημειώνει: «Όταν πριν από 8 μήνες βούλιαξε η "Αγία Ζώνη" στον Σαρωνικό, ο υπουργός κ. Κουρουμπλής θυμήθηκε το κουφάρι του Sea Diamond που παραμένει στον βυθό της Σαντορίνης εδώ και 11 χρόνια. Και επειδή τα λόγια είναι εύκολα στον κόσμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσε εντολή για άμεση ανέλκυση! Γιατί -όπως ειπώθηκε- ο υπουργός Ναυτιλίας θέλει να συγκρουστεί "με τα συμφέροντα που επιμελώς κρύβονται πίσω και από τα ναυάγια"! Και μετά τι έγινε; Τίποτα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.